Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

A beoltottak szabadon utazhatnak Magyarország és Szerbia között

2021.04.29
22:45
2021.04.30
12:15
Forrás
Facebook
A beoltott polgároknak nem kell negatív PCR-teszttel rendelkezniük és a karanténkötelezettség alól is mentesülnek.

Mától szabadon utazhatnak Magyarország területére azok a szerbiai állampolgárok, akik már felvették a koronavírus elleni védőoltás mindkét dózisát, és Szerbia területére is beléphetnek azok a magyar állampolgárok, akik beoltatták magukat - erről állapodott meg Nikola Selaković szerb és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter. A politikusok kiemelték, a beoltott polgároknak nem kell negatív PCR-teszttel rendelkezniük és a karanténkötelezettség alól is mentesülnek.

A határátlépés során nem tesznek különbséget a vakcinák között, bármelyik felvett oltással szabadon átjárható a két ország közötti határ.

A két politikus egyébként telefonon egyeztetett az enyhítésről. 

A hírt Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán is közzétette.

Magyarország
Szerbia
határ
Szijjártó Péter
Nikola Selaković
enyhítés
beoltottak

Most

18:42, Frissítve: 18:48

Elhunyt Đorđe Marjanović

A 90 éves énekes a szerb média értesülései szerint a koronavírus szövődményeibe halt bele. Lélegeztetőgépre volt kötve, az orvosok több napja harcoltak az életéért, de nem sikerült megmenteniük.
16:27, Frissítve: 18:07

Ünnepelnek a tordaiak

A falu újratelepítésének a 245. évfordulója jegyében - de a járványhelyzet miatt, a megszokottnál szerényebben – ünnepelik Tordán a templombúcsút és a falunapot. A tavalyihoz képest idén már több vendég érkezett a hétvégén a bánáti faluba.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.