Ugrás a tartalomra

A beoltottak szabadon utazhatnak Magyarország és Szerbia között

2021.04.29
22:45
2021.04.30
12:15
Forrás
Facebook
A beoltott polgároknak nem kell negatív PCR-teszttel rendelkezniük és a karanténkötelezettség alól is mentesülnek.

Mától szabadon utazhatnak Magyarország területére azok a szerbiai állampolgárok, akik már felvették a koronavírus elleni védőoltás mindkét dózisát, és Szerbia területére is beléphetnek azok a magyar állampolgárok, akik beoltatták magukat - erről állapodott meg Nikola Selaković szerb és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter. A politikusok kiemelték, a beoltott polgároknak nem kell negatív PCR-teszttel rendelkezniük és a karanténkötelezettség alól is mentesülnek.

A határátlépés során nem tesznek különbséget a vakcinák között, bármelyik felvett oltással szabadon átjárható a két ország közötti határ.

A két politikus egyébként telefonon egyeztetett az enyhítésről. 

A hírt Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán is közzétette.

Szerbia
határ
Szijjártó Péter
Nikola Selaković
enyhítés
beoltottak

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.