Ugrás a tartalomra

Beruházások a bánáti iskolákban

2021.05.13
14:42
2021.05.13
16:40
Forrás
Pannon RTV
A tartományi kormány idén összesen 91 millió dináros támogatást nyújt 62 tanügyi intézménynek. Az erről szóló szerződéseket Pacsér, Újvidék és Mitrovica után ma Nagybecskereken írták alá - ezúttal a bánáti iskolák képviselőivel.

Nagybecskerek város több mint negyven iskolájával Bánát oktatási központja. Az önkormányzat igyekszik segíteni az oktatási intézmények működtetését, de fontos az együttműködés a tartományi és a köztársasági intézményekkel is.

Simo Salapura, polgármester, Nagybecskerek: „Köszönetet mondok iskoláinknak, amelyek részt vettek a tartományi kormány pályázatán és összesen 11,5 millió dinárt kaptak az oktatási feltételek javítására. Köszönet a titkárságnak. Közben Nagybecskerek is az idén iskolafelújítást kezdett.”

A tartományi titkárság februárban hirdette meg pályázatát az iskolák épületeinek felújítására. A rendelkezésre álló összeg 91 millió dinár volt, a pályázók igénye pedig meghaladta a 900 millió dinárt.

Szakállas Zsolt, tartományi oktatási titkár: „Az önkormányzatokat ezzel tudjuk segíteni feladatuk ellátásában. Ugyanis elsősorban az önkormányzatok azok, akik az iskolák épületeinek a karbantartásával a megbízottak. De a tartományi kormány is az oktatási standardok növelése szemszögéből úgy tartja fontosnak, hogy támogatást nyújtson az önkormányzatoknak.”

Az esemény helyszíne nem véletlenül volt a Nikola Tesla Elektrotechnikai és Építészeti Iskola, hisz az iskola épületén is jelentős munkálatok várhatók.

Szervó Mária, igazgató, Nikola Tesla Elektrotechnikai és Építészeti Iskola, Nagybecskerek: „A becskerekiek tudják, hogy már iskolánk öt éve nem tudja használni a főbejáratot. Azért, mikor befejezzük ezeket a munkálatokat ez nem csak esztétikai kérdés, hogy szebben fog kinézni az épület, hanem a minőség is meg fog javulni. Mindenki, aki jön az iskolába, fogja tudni használni a főbejáratot, nem muszáj, hogy bejöjjön az udvaron keresztül, mint ahogy mostan jelenleg van.”

Az iskolának 814 diákja van, harminc osztályban villamossági és építőipari szakokon tanulnak a diákok. Négy osztályban magyar tannyelven folyik az oktatás.

Bánát
iskolafelújítás
Simo Salapura
polgármester
Nagybecskerek
Szakállas Zsolt
tartományi oktatási titkár
Nikola Tesla Elektrotechnikai és Építészeti Iskola

Most

18:13, Frissítve: 18:20

Ronaldo 1200. mérkőzése

Cristiano Ronaldo a futballtörténelem első férfi mezőnyjátékosaként 1200. mérkőzését játszotta péntek este, amikor pályára lépett szaúdi csapata, az al-Naszr bajnokiján az al-Rijád ellen - írta szombaton az IFFHS.
17:48, Frissítve: 17:59

Ónos eső, csúszós utak

Ónos esőre figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Jelentésük szerint Szerbia északi és nyugati részén fordulhat elő vasárnap vegyes formájú csapadék.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.