Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Betartjuk-e a járványügyi szabályokat? Működik-e az ellenőrzés?

2021.03.01
19:52
2021.03.02
07:27
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt napokban országszerte csaknem 10 millió dinár büntetést róttak ki a járványügyi intézkedések megszegése miatt mintegy 370 szabálysértés esetében.

A mögöttünk álló hétvégére is már hozott további korlátozó intézkedéseket a válságstáb javaslatára a kormány, ennek értelmében a vendéglátóipari egységek és áruházak nyitvatartási idejét a hétvégén 14 órára korlátozták.

Ami Újvidéket illeti, az elmúlt 24 órában 204-gyel nőtt a fertőzöttek száma. Ez 35-tel több, mint előző nap.

A városi kommunális felügyelőség vezetője a Közügyekben elmondta, hogyan zajlanak az ellenőrzések a városban és milyen büntetéseket szabnak ki azokra, akik megszegik az előírásokat.

300 ezer dinár a büntetés jogi személy esetében, 150 ezer dinár vállalkozó esetén, felelős személy esetén 50 ezer dinár, 30 ezer pedig azon személy esetében, akinek az a feladata, hogy ellenőrizze a lakosság fertőző betegségek elleni védelméről szóló törvény által előírt intézkedések betartását egy meghatározott objektumban.

Pannon RTV

 Az újvidéki helyzetről Miroslav Laketićtyel, a városi kommunális felügyelőség vezetőjével beszélgettünk.

intézkedés
betartás
járványügyi
ellenőrzés
Szerbia
Újvidék

Most

16:19, Frissítve: 16:34

Védjük meg a tavasz hírnökeit!

A több napig tartó hideg és csapadékos tavaszi időjárás különösen megnehezíti a fecskék életét. A hűvös időben a madarak kevés repülő rovart találnak, ami egyébként a kizárólagos táplálékukat jelenti. Mi segíthetünk, hogy túléljék rossz a időt!

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!