Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Beteg gyerkőcöket ajándékoztak meg a zentai kajakosok

2020.12.01
11:30
2020.12.01
17:43
Forrás
Pannon RTV
Átadta ajándékait a Zentai Közkórház Gyermekosztályának a zentai Tiszavirág Kajak Klub.

A sportolók minden évben jótékonysági akciót szerveznek Mikulás, illetve karácsony közeledtével. A meglepetést idén a járványhelyzet miatt nem tudták személyesen átadni a beteg gyerekeknek.

Érkeztek az ajándékok a Zentai Közkórház épülete elé. Volt banán, mandarin, és gyermekjátékok. Mindez az intézmény Gyermekosztályára került a zentai Tiszavirág Kajak Klub adománygyűjtő akciójának köszönhetően.

Dr. Csáki Beáta, igazgató, Zentai Közkórház: „Ők mindig örömmel fogadják ezt a figyelmességet, mert tudjuk, hogy a gyermekek szeretnek csomagokat, ajándékokat kapni, és ilyenkor mindig mosolyt csalnak az arcukra, és ezáltal természetesen a gyógyulásukban is segíteni tudnak.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A kajakosok évek óta szerveznek gyűjtési akciót a gyermekek számára. A sportolók személyesen látogatják meg a gyógyuló gyerekeket, idén azonban a járványhelyzet miatt módosult az ajándékok átadásának módja. A jótékonysági akció egyébként Magyarországra is kiterjed.

Kobrehel Ervin, sportszekció-elnök, Tiszavirág Kajak Klub, Zenta: „Ezen kívül a Szegedi Gyermekklinika Onkológiai részlegének is szoktunk ajándékokat vinni, ami az idén már ugyanúgy megtörtént. Sajnos az idén félig-meddig online történt az egész, virtuálisan, videót készítettünk. Így adtuk át a közösségünk üzenetét a gyógyuló gyerekeknek.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az akciót várhatóan jövőre is megszervezik majd.

Zenta
kórház
Dr. Csáki Beáta
Tiszavirág Kajak Klub
Kobrehel Ervin

Most

08:20

Koszovó kiutasított két orosz diplomatát

Két orosz diplomatát utasított ki pénteken a koszovói elnök, mert állítólag veszélyeztették az ország nemzetbiztonságát és destabilizálni akarták a régiót - közölte a Koha Ditore című pristinai napilap az internetes oldalán.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.