Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Beteg gyerkőcöket ajándékoztak meg a zentai kajakosok

2020-12-01
11:30
2020-12-01
17:43
Forrás
Pannon RTV
Átadta ajándékait a Zentai Közkórház Gyermekosztályának a zentai Tiszavirág Kajak Klub.

A sportolók minden évben jótékonysági akciót szerveznek Mikulás, illetve karácsony közeledtével. A meglepetést idén a járványhelyzet miatt nem tudták személyesen átadni a beteg gyerekeknek.

Érkeztek az ajándékok a Zentai Közkórház épülete elé. Volt banán, mandarin, és gyermekjátékok. Mindez az intézmény Gyermekosztályára került a zentai Tiszavirág Kajak Klub adománygyűjtő akciójának köszönhetően.

Dr. Csáki Beáta, igazgató, Zentai Közkórház: „Ők mindig örömmel fogadják ezt a figyelmességet, mert tudjuk, hogy a gyermekek szeretnek csomagokat, ajándékokat kapni, és ilyenkor mindig mosolyt csalnak az arcukra, és ezáltal természetesen a gyógyulásukban is segíteni tudnak.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A kajakosok évek óta szerveznek gyűjtési akciót a gyermekek számára. A sportolók személyesen látogatják meg a gyógyuló gyerekeket, idén azonban a járványhelyzet miatt módosult az ajándékok átadásának módja. A jótékonysági akció egyébként Magyarországra is kiterjed.

Kobrehel Ervin, sportszekció-elnök, Tiszavirág Kajak Klub, Zenta: „Ezen kívül a Szegedi Gyermekklinika Onkológiai részlegének is szoktunk ajándékokat vinni, ami az idén már ugyanúgy megtörtént. Sajnos az idén félig-meddig online történt az egész, virtuálisan, videót készítettünk. Így adtuk át a közösségünk üzenetét a gyógyuló gyerekeknek.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az akciót várhatóan jövőre is megszervezik majd.

Zenta
kórház
Dr. Csáki Beáta
Tiszavirág Kajak Klub
Kobrehel Ervin

Most

10:14

Távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Felmentését kérte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s hozzá hasonlóan távozik a fesztivál éléről Harangozó Gyula művészeti igazgató is - tájékoztatta a kulturális szakember kedden az MTI-t.
08:46, Frissítve: 12:19

Szerbiában megkezdődött a tömeges oltás

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.