Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Betegápolási tanfolyamra lehet jelentkezni Zentán

2018-09-25
11:13
2018-09-25
18:48
Forrás
Pannon RTV
A zentai Vöröskereszt szeptemberben is megszervezte betegápolási tanfolyamát laikusok részére. Az elkövetkező néhány napban a résztvevők megtanulhatják a házi ápolás alapjait.

Ez a tudás akár munkalehetőséget is biztosíthat. A jelentkezők közül többen a külföldi munkalehetőség miatt szeretnék befejezni a képzést, de olyanok is jelentkeztek, akik idős szülők vagy rokonok miatt szeretnék elsajátítani a megfelelő betegápolási technikákat. Gazdag László, résztvevő, Zenta: „Szerintem ez nagyon kellene a fiataloknak is, nem csak idősebbeknek. Meg főleg nekünk is, így mondom idősebbek, nem kaptunk ilyen kiképzést. Valamikor volt honvédelem, ott amit esetleg, de ilyet nem tanultunk sehol sem.”

A tanfolyam nagyobb része gyakorlat, de elméleti szinten is oktatják a betegápolás alapjait. Az előadó hangsúlyozta, hogy ezen a tanfolyamon nem az a legfontosabb, hogy megtanulják helyesen megágyazni a beteg ágyát, hanem az, hogy felismerjék, és megfelelően járjanak el vészhelyzet esetén. Zabos Perpauer Vera, előadó, Vöröskereszt, Zenta: „Ez a tanfolyam mindenki számára elérhető. Javasoljuk, mert ha nem is akar ezzel foglalkozni, a családjában mindenkinek vannak betegek, szülők, rokonok, akiknek ezt a pénzt egy idegennek nem kell kiadni, és ők a munkájuk mellett ezt el tudják végezni.”

A helyi Vöröskereszt havonta szervezi meg betegápolási tanfolyamát laikusok részére. Érdeklődni a 024/811-475-ös telefonszámon lehet.

Zenta
Vöröskereszt
betegápolás

Most

07:09

Szerbia nyerte az Acropolis kupát

Szerbia férfi kosárlabda-válogatottja nyerte meg Athénban az Acropolis kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 85-80-ra legyőzte a házigazda Görögország csapatát.
22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.