Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Betegápolási tanfolyamra lehet jelentkezni Zentán

2018-09-25
11:13
2018-09-25
18:48
Forrás
Pannon RTV
A zentai Vöröskereszt szeptemberben is megszervezte betegápolási tanfolyamát laikusok részére. Az elkövetkező néhány napban a résztvevők megtanulhatják a házi ápolás alapjait.

Ez a tudás akár munkalehetőséget is biztosíthat. A jelentkezők közül többen a külföldi munkalehetőség miatt szeretnék befejezni a képzést, de olyanok is jelentkeztek, akik idős szülők vagy rokonok miatt szeretnék elsajátítani a megfelelő betegápolási technikákat. Gazdag László, résztvevő, Zenta: „Szerintem ez nagyon kellene a fiataloknak is, nem csak idősebbeknek. Meg főleg nekünk is, így mondom idősebbek, nem kaptunk ilyen kiképzést. Valamikor volt honvédelem, ott amit esetleg, de ilyet nem tanultunk sehol sem.”

A tanfolyam nagyobb része gyakorlat, de elméleti szinten is oktatják a betegápolás alapjait. Az előadó hangsúlyozta, hogy ezen a tanfolyamon nem az a legfontosabb, hogy megtanulják helyesen megágyazni a beteg ágyát, hanem az, hogy felismerjék, és megfelelően járjanak el vészhelyzet esetén. Zabos Perpauer Vera, előadó, Vöröskereszt, Zenta: „Ez a tanfolyam mindenki számára elérhető. Javasoljuk, mert ha nem is akar ezzel foglalkozni, a családjában mindenkinek vannak betegek, szülők, rokonok, akiknek ezt a pénzt egy idegennek nem kell kiadni, és ők a munkájuk mellett ezt el tudják végezni.”

A helyi Vöröskereszt havonta szervezi meg betegápolási tanfolyamát laikusok részére. Érdeklődni a 024/811-475-ös telefonszámon lehet.

Zenta
Vöröskereszt
betegápolás

Most

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.