Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Betegségmegelőző vizsgálaton vehettek részt a szabadkaiak

2020-02-18
14:15
2020-02-18
16:21
Forrás
Pannon RTV
Egészségügyi ellenőrzést tartottak ma Szabadkán a Kisradanovác helyi közösség épületében. Vércukor- és vérzsírszintet, valamint testmagasságot és testsúlyt is mértek.

Egy speciális mérleg segítségével a metabolizmus, a csontozat és a vízháztartás állapotát is meghatározták. Az érdeklődők a BMI, azaz a testtömegindex meghatározása mellett táplálkozási és életmódtanácsokat is kaptak, továbbá a dohányzásról való leszokással kapcsolatban is kérhettek információkat.

Dr. Verica Dronjak, szakorvos, Szabadkai Egészségházak: „A cél az, hogy a páciensek elvégezzenek néhány megelőző vizsgálatot. Ennek érdekében meghatároztuk a vércukor, a koleszterin és a vérnyomás értékét. Az 50 és 84 éves közötti korosztálynál FOB-teszteket végeztünk, amelynek csütörtökön nyolc órakor lesz eredménye. Emellett az intézet szén-dioxid meghatározást is végzett a dohányosok kifújt levegőjében, valamint elvégezték a szervezet állapotfelmérését is. Tehát maguk a megelőző vizsgálatok egy olyan korosztályra vonatkoznak, amelyet egyébként nem ellenőrzünk, tehát az egészséges lakosokra. A vizsgált értékek alapján állapíthatjuk meg, hogy fennáll-e a kockázatot jelentő tényezők közül néhány. Ennek során szűréseket végeztünk a depresszió, a szív- és érrendszeri betegségek valamint a cukorbetegség ellenőrzésére is.”

egészségügyi
vizsgálat
Kisradanovác
vércukor
vérzsír

Most

Népszerű