Ugrás a tartalomra
mentőautó
Pannon RTV/illusztráció

Betegszállító járműveket kap Vajdaság

2019-02-27
13:17
Forrás
Pannon RTV
A dialízises betegeket szállító 10 új járművet kap Vajdaság. Zenta, Törökkanizsa, Törökbecse, Nagykikinda, Kúla, Kevevára, Apatin, Zsablya, Bács és Fehértemplom is kap majd új kocsit.

Erről döntött mai ülésén a Tartományi Kormány. Összesen 38 millió dinárt fordítanak erre a célra. Vajdaság területén egyébként több mint ezer beteg szorul művesekezelésre. A pácienseket szállító kocsik évente több mint hárommillió kilométert tesznek meg. Az ülésen emellett Ópáva község számára mintegy 9,7 millió dinárt különítettek el, amiből mentőautót és egészségügyi felszerelést vásárolhatnak. A tartományi kormány döntött arról is, milyen kritériumok alapján osztják szét a Vajdasági Szociális Védelmi Programra pályázók között az idei évre tervezett 70 millió dinárt.

Vajdaság
dialízis
Törökkanizsa
Zenta
Törökbecse
Nagykikinda
Kúla
Kevevára
Apatin
Zsablya
Bács
Fehértemplom
Ópáva

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.