Ugrás a tartalomra
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Pannon RTV

A Bethlen-pályázatok benyújtási határideje december 21.

2017-11-29
17:30
2017-11-29
20:05
Forrás
Pannon RTV
A regionális vajdasági pályázatok keretösszege 80 millió forint.

Több mint 720 millió forint a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt pályázat központi keretösszege, hangzott el a Szabadkán tartott tájékoztató napon. A regionális vajdasági pályázatok keretösszege 80 millió forint. A pályázat célja a Szerbiában élő magyar közösség szülőföldjén való boldogulásának segítése. A pályázatok benyújtási határideje 2017. december 21. A jelentkezés elektronikus formában történik a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszer segítségével.     

Számos érdeklődő előtt tartottak tájékoztatót a Bethlen Gábor Alapkezelő képviselői a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar dísztermében. Sok egyesület csak a kiírásoknak köszönhetően tud fennmaradni - állítják a pályázók. Tóth Ugyonka Frigyes, pályázó: „A pályázatoknak köszönhetően tudnak ezek a civil szervezetek létezni. Mivel leszűkültek az anyagi lehetőségek mindenhol, így pályázunk tartományi szinten is, községi szinten is, és külföldön is.”

A pályázat célja a Szerbiában élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának segítése, valamint az anyaországgal való kapcsolatok ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, illetve a magyar nemzeti öntudat megerősítése az oktatás és a kultúra támogatása által.

Pappné Popovics Judit, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Osztályvezetője: „Megjelentek a központi pályázati felhívás tárgyai is. Tehát kulturális, oktatási programokra, média témában, illetve a szervezet működésére lehet pályázni. 726 millió forint a keretösszeg, ez emelkedett a 2017-es évhez képest. Illetve a vajdasági regionális pályázati felhívásainkra is lehet pályázni, november 15-től áll rendelkezésre a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszer. Lehet feltölteni pályázatokat. Központi pályázatok esetében december 19-ig, vajdasági regionális pályázatok esetében pedig december 21-ig van erre lehetőség.”

Vajdaságban a Szekeres László Alapítvány foglalkozik a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez benyújtott pályázatokkal. A regionális vajdasági pályázatok keretösszege 80 millió forint. Fejsztámer Róbert, kuratóriumi elnök, Szekeres László Alapítvány: „Arra biztatnék mindenkit, hogy pályázzon. Figyeljen a határidőkre, hiszen most minden határidő előrébb lett hozva. Tehát a karácsonyi ünnepek előtt kell majd beadni a pályázatokat. Nehogy véletlenül elaludjanak azok, akik pályázni szeretnének. Nagyon fontos, hogy már most, függetlenül attól, hogy elszámolási év van, amikor a 2017 programokat számolják el, de már a 2018-as évre most kell beadni a pályázatokat.”

A minimálisan igényelhető összeg 100 000 Ft, a maximálisan igényelhető összeg 500 000 Ft. A pályázat benyújtása elektronikus formában történik a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszer segítségével. Bővebb információ a Bethlen Gábor Alapkezelő honlapján található.

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Fejsztámer Róbert
határidő
pályázat

Most

18:24, Frissítve: 18:31

Mindent a Batyuba!

Július utolsó hetében tartják Zentagunarason a legnagyobb délvidéki népművészeti tábort, a Batyu tábort. A programra idén is majd’ háromszáz fiatalt várnak.
15:22, Frissítve: 17:00

A Lány című film nyerte az Arany torony-díjat

Lukas Dhont belga rendező Lány című filmje érdemelte ki az Arany torony-díjat az Európai Filmek 25. Palicsi Fesztiválján. A filmkedvelők a tegnapi záróceremónia után még két alkotást nézhettek meg.
13:35, Frissítve: 15:32

Strandolás a Tisza-parton

A nyári melegben aligha találunk jobb kikapcsolódást, mint a strandolást. A magyarkanizsai Tisza-parton minden lehetőség adott, hogy kihasználjuk ezt.

Népszerű

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.
Budai Dániel

Meghalt a 15 éves Budai Dániel

A szabadkai fiú az egyik belgrádi gyermekkórházban töltötte utolsó perceit. Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lett volna szüksége, amiről korábban a Pannon RTV is beszámolt.