Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Betlehemesek jártak Törökkanizsán

2018-12-25
10:58
2018-12-25
17:48
Forrás
Pannon RTV
Betlehemjáráson vettek részt az idei évben is a törökkanizsai alsós gyerekek. A Tiszagyöngye Művelődési Egyesület szervezésében mintegy 10 családhoz látogattak el a gyerekek.

Hónapokig készültek a törökkanizsai alsós gyerekek a betlehemezésre. Détári Nóra és osztálya már negyedik éve indult körútra szenteste kis pásztorjátékukkal.

Détári Nóra, tanuló, Törökkanizsa:
„- Mi a legjobb ebben az egészben?
- Hogy mindenkinek mosolyt csalhatunk az arcára.
- És kaptok-e érte valamit?
- Igen, néha kapunk csomagot, meg csokoládét. Ilyeneket szoktunk kapni a fellépésekkor.”

A Tiszagyöngye Művelődési Egyesület csaknem egy évtizede szervez betlehemjárást az alsós gyerekekkel, amellyel Újhelyi Nándor, elnökségi tag szerint már számos versenyt is nyertek országszerte.

Újhelyi Nándor, elnökségi tag, Tiszagyöngye Művelődési Egyesület, Törökkanizsa: „Minden évben újra és újra felelevenítik a kis Jézus születésének a történetét. Sok-sok helyre jut el az örömhír, nemcsak így szenteste, hanem bizony az adventi időszakban, a templomokban, a különböző intézményekben, idősek otthonában, sőt még versenyeken is fellépnek a kis angyalkák. Már az előző években is nagyon sok díjat hoztak, és ebből kifolyólag sok helyre eljutottak, többek között a horvát tengerpartra is.”

A gyerekek az est folyamán összesen tíz törökkanizsai családhoz látogattak el.

betlehemezés
Törökkanizsa
Tiszagyöngye Művelődési Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:42, Frissítve: 11:50

Imola - Gyermekopera

Az Imola gyermekopera egy olyan projekt, melyet Szabadka kulturális örökségének ápolására és a Kisbajmokban található szélmalom 150 éves évfordulójának megünneplésére dolgoztak ki.
11:02, Frissítve: 11:19

Kishegyesen kezdte a tájolást a Tanyaszínház

Elkezdődött az echós színház turnéja. A premier előtt idén két helyszínen is látható az Y-elágazás, a Tanyaszínház ősbemutatója. A huszonöt tájolási helyszín közül szerdán az elsőt kipipálták.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.