Ugrás a tartalomra
Pixabay

A beutazókat is érinti a várható osztrák szigorítás

2020-12-02
17:16
2020-12-02
21:20
Forrás
Szerbiai RTV
December hetedikétől több járványügyi szabályozás is módosul Ausztriában. Egyes esetekben oldanak a korlátozásokon, míg más esetekben szigorítás várható, amennyiben a kormány dönt róla. A szigorítás egyebek között a beutazókat is érinti.

A szerb közmédia írása szerint az osztrák hatóságok korlátozzák majd minden olyan személy belépését, amely olyan országból érkezik, ahol hét napig egyhuzamban 100 feletti a napi esetszám 100 ezer lakosra nézve. Ez azt jelenti, hogy az összes nyugat-balkáni ország, beleértve Szerbiát is, valamint Ausztria szomszédos államainak lakosai is csak 10 napos kötelező karantén mellett utazhatnak be. Ezekben az esetekben 5 nap után kötelező tesztet is előírnak. Ez egyébként vonatkozik az ottani szerbiai nagy számú munkavállalóra is.

Enyhítés várható egyébként az oktatási intézmények, valamint a kereskedelmi egységek esetében. Ausztria november 17-én vezetett be szigorú korlátozásokat. A teljes lezáráskor napi 10 ezer volt az esetszám, most, két héttel később mindössze 3 ezer, ugyanakkor a halálozások napi száma még mindig aggasztó.

Ausztria
szigorítás
koronavírus
beutazó
karantén
teszt

Most

16:26, Frissítve: 19:52

Sorban álltak az oltásért Belgrádban

Minden eddiginél nagyobb tömeg érkezett ma a Belgrádi Vásár területén lévő oltóhelyhez, hogy megkaphassák a vakcinát. A nagy érdeklődés miatt a szerb fővárosban a napokban további két oltóhelyet nyitnak, ahol tömegesebben tudják oltani a a lakosságot

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.