Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bicikliút épül Palics és a hajdújárási felüljáró között

2018-05-17
15:15
2018-05-17
20:57
Forrás
Pannon RTV
Másfél kilométer hiányzik ahhoz, hogy a két település között elkészüljön a teljes kerékpárút.

A szakasz nagyon forgalmas, így a biciklis közlekedés különösen veszélyes. Az út kiépítését a gazdasági minisztérium és a szabadkai önkormányzat közösen pénzeli.

A tervezett kerékpárút a Palicsi Prezsihov Voranca utcától a hajdújárási felüljáróig húzódik majd. A palicsi és hajdújárási lakosok már nagyon várják ennek a kerékpárútnak a kiépítését, hiszen közlekedésbiztonsági szempontból veszélyes útszakaszról van szó.

„Véleményem szerint ki kellene építeniük. Szó volt arról, hogy Hajdújárásig fog menni, de eddig semmi, bár azt mondták, hogy nincs elég pénz sem. Ennyit tudok róla, mást nem. Jó lenne ha kiépítenék, mert kellemetlen kerékpárral közlekedni a főúton.”

„Szükség van a bicikliútra, mert az ember csak biztonságosabban érzi ott magát.”

„Természetes, hogy hiányzik a bicikliút, ami normálisan működne, hogy járhassanak rajta a kerékpározók és mindenki.”

A tervezett kerékpárút 13,5 millió dinárból épül ki. A beruházást a szabadkai önkormányzat és a gazdasági minisztérium közösen pénzeli - mondta Újhelyi Ákos a szabadkai Városi Tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja.

Újhelyi Ákos, gazdasági ügyekkel megbízott városi tanácstag, Szabadka: „Szabadka Város Önkormányzata a tavalyi évben sikeresen pályázott a palicsi kerékpárút kiépítésére a gazdasági minisztériumnál. Az Építsünk közösen a pályázat neve. Ebben nagy segítségünkre volt Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakcióvezetője. A beruházás összértéke 13,5 millió dinár, ebből az önkormányzat a saját költségvetéséből 8 millió dinárt fog biztosítani 5,5 millió dinárt pedig a gazdasági minisztérium. A kerékpárút hossza másfél kilométer, szélessége 2,2 méter.”

A kerékpárút kiépítésére közbeszerzési pályázatot írtak ki, ami jelenleg is nyitva áll. A munkálatok várhatóan az év második felében kezdődnek meg.

Palics
Hajdújárás
bicikli

Most

13:13

Bányászat a Holdon

Az Európai Űrügynökség (ESA) a jövőben a Holdon szeretne bányászatot folytatni, akár már 2025-től - olvasható a CNN-en.
11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.