Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bicikliút épül Palics és a hajdújárási felüljáró között

2018-05-17
15:15
2018-05-17
20:57
Forrás
Pannon RTV
Másfél kilométer hiányzik ahhoz, hogy a két település között elkészüljön a teljes kerékpárút.

A szakasz nagyon forgalmas, így a biciklis közlekedés különösen veszélyes. Az út kiépítését a gazdasági minisztérium és a szabadkai önkormányzat közösen pénzeli.

A tervezett kerékpárút a Palicsi Prezsihov Voranca utcától a hajdújárási felüljáróig húzódik majd. A palicsi és hajdújárási lakosok már nagyon várják ennek a kerékpárútnak a kiépítését, hiszen közlekedésbiztonsági szempontból veszélyes útszakaszról van szó.

„Véleményem szerint ki kellene építeniük. Szó volt arról, hogy Hajdújárásig fog menni, de eddig semmi, bár azt mondták, hogy nincs elég pénz sem. Ennyit tudok róla, mást nem. Jó lenne ha kiépítenék, mert kellemetlen kerékpárral közlekedni a főúton.”

„Szükség van a bicikliútra, mert az ember csak biztonságosabban érzi ott magát.”

„Természetes, hogy hiányzik a bicikliút, ami normálisan működne, hogy járhassanak rajta a kerékpározók és mindenki.”

A tervezett kerékpárút 13,5 millió dinárból épül ki. A beruházást a szabadkai önkormányzat és a gazdasági minisztérium közösen pénzeli - mondta Újhelyi Ákos a szabadkai Városi Tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja.

Újhelyi Ákos, gazdasági ügyekkel megbízott városi tanácstag, Szabadka: „Szabadka Város Önkormányzata a tavalyi évben sikeresen pályázott a palicsi kerékpárút kiépítésére a gazdasági minisztériumnál. Az Építsünk közösen a pályázat neve. Ebben nagy segítségünkre volt Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakcióvezetője. A beruházás összértéke 13,5 millió dinár, ebből az önkormányzat a saját költségvetéséből 8 millió dinárt fog biztosítani 5,5 millió dinárt pedig a gazdasági minisztérium. A kerékpárút hossza másfél kilométer, szélessége 2,2 méter.”

A kerékpárút kiépítésére közbeszerzési pályázatot írtak ki, ami jelenleg is nyitva áll. A munkálatok várhatóan az év második felében kezdődnek meg.

Palics
Hajdújárás
bicikli

Most

21:18, Frissítve: 22:31

Szent István-napi ünnepség Palicson

Palicson tartották meg szombat este a Szent István-napi központi ünnepséget a VMSZ szervezésében. A magyar haza jó úton halad ahhoz, hogy visszanyerje régi önbecsülését - mondta Magyar Levente.
19:27, Frissítve: 22:03

Megtelt hívekkel a szabadkai székesegyház

Szent István hazánkat hazánkká és a keresztény Európa részévé tette - emelte ki prédikációjában Márfi Gyula veszprémi érsek a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban tartott misén szombaton délután.

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.
Budai Dániel

Meghalt a 15 éves Budai Dániel

A szabadkai fiú az egyik belgrádi gyermekkórházban töltötte utolsó perceit. Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lett volna szüksége, amiről korábban a Pannon RTV is beszámolt.