Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Biokertészetről a kicsiknek

2021.06.16
15:11
2021.06.16
17:08
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai Bödő Kálmán biokertjébe látogattak el ma a helyi nagy óvodások.

Az iskola előtt álló gyerekek betekintést nyerhettek a környezettudatos kertészkedésbe, de eddig számukra ismeretlen gyümölcsökkel és zöldségekkel is megismerkedhettek.

Megtelt gyerekekkel Bödő Kálmán magyarkanizsai biokertje szerda délelőtt. A lurkók sok újdonságot megtanulhattak, sőt még játékokon is részt vehettek.

Szélpál Endre: „Láttunk borsót, batátát, egy nagy fej salátát, hagymát, répát.”

Pópity Nikolett: „Ültetéseset játszottunk meg találós kérdéseset. Nekem az ültetés tetszett, mert lehetett kapni könyveket.”

Kormányos Ádám: „Gyógynövényeket, zöldségeket meg mindenféle gyümölcsöt és gyógyító féle terméseket láttunk, és nem permetezik a növényeket, mert az méreg és árt a növényeknek.”
 

Pannon RTV/Molnár Ádám

A gyerekek az óvodai oktatás során is sokat tanulnak a környezetvédelemről és a környezettudatos gondolkodásról.

Pilisi Zsuzsanna, óvónő, Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény, Magyarkanizsa: „Amikor eljöhetünk a Kálmán bácsi biokertészetébe nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a gyermekekben megalapozza a környezettudatos gondolkodást, és a vegyszermentes gazdálkodásra nagy hangsúlyt fektető Kálmán bácsi a gyerekeket megerősíti abban, hogy permetszer nélkül is lehet növényt termeszteni.”

Kálmánék biokertjében már több alkalommal is jártak fiatalok, hisz Kálmán bácsi szerint már korán fel kell ismerniük a gyereknek azt, hogy hogyan óvják tudatosan a környezetüket.

Bödő Kálmán, biokertész, Magyarkanizsa: „Tisztelni fogják a természetet, egészségesen táplálkoznak és tudják, hogy csak úgy lehet, ha biotermékeket fogyasztanak, mert azokban nincsen káros anyag, viszont a hasznos anyagok meg sokkal koncentráltabban vannak.”

A gyerekek szemmel láthatóan jól érezték magukat, hiszen játékosan tanulhattak, versenyezhettek és a kertlátogatás végén még nyuszikat is simogathattak.

Magyarkanizsa
biokertész

Most

16:03, Frissítve: 17:42

Afrikai hőhullám érkezett térségünkbe

Az elkövetkező napokban pokoli hőségre kell számítanunk. A meteorológusok előrejelzése szerint kisebb lehűlés a hét végén várható, de ez sem tart túl sokáig. Lássuk, mi vár ránk az elkövetkező napokban.
15:43, Frissítve: 16:31

Đoković elődöntős, ötödik a Mačković-Vasić páros

Gazdag olimpiai programjuk volt ma a szerbiai sportolóknak, sok versenyző pályára lépett, de a teljesítmény felemásra sikeredett. A szabadkai Mačković-Vasić páros az 5. helyen ért célba, Đoković elődöntőbe jutott egyéniben és vegyespárosban is.

Népszerű