Ugrás a tartalomra

Biokertészetről a kicsiknek

2021.06.16
15:11
2021.06.16
17:08
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai Bödő Kálmán biokertjébe látogattak el ma a helyi nagy óvodások.

Az iskola előtt álló gyerekek betekintést nyerhettek a környezettudatos kertészkedésbe, de eddig számukra ismeretlen gyümölcsökkel és zöldségekkel is megismerkedhettek.

Megtelt gyerekekkel Bödő Kálmán magyarkanizsai biokertje szerda délelőtt. A lurkók sok újdonságot megtanulhattak, sőt még játékokon is részt vehettek.

Szélpál Endre: „Láttunk borsót, batátát, egy nagy fej salátát, hagymát, répát.”

Pópity Nikolett: „Ültetéseset játszottunk meg találós kérdéseset. Nekem az ültetés tetszett, mert lehetett kapni könyveket.”

Kormányos Ádám: „Gyógynövényeket, zöldségeket meg mindenféle gyümölcsöt és gyógyító féle terméseket láttunk, és nem permetezik a növényeket, mert az méreg és árt a növényeknek.”
 

A gyerekek az óvodai oktatás során is sokat tanulnak a környezetvédelemről és a környezettudatos gondolkodásról.

Pilisi Zsuzsanna, óvónő, Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény, Magyarkanizsa: „Amikor eljöhetünk a Kálmán bácsi biokertészetébe nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a gyermekekben megalapozza a környezettudatos gondolkodást, és a vegyszermentes gazdálkodásra nagy hangsúlyt fektető Kálmán bácsi a gyerekeket megerősíti abban, hogy permetszer nélkül is lehet növényt termeszteni.”

Kálmánék biokertjében már több alkalommal is jártak fiatalok, hisz Kálmán bácsi szerint már korán fel kell ismerniük a gyereknek azt, hogy hogyan óvják tudatosan a környezetüket.

Bödő Kálmán, biokertész, Magyarkanizsa: „Tisztelni fogják a természetet, egészségesen táplálkoznak és tudják, hogy csak úgy lehet, ha biotermékeket fogyasztanak, mert azokban nincsen káros anyag, viszont a hasznos anyagok meg sokkal koncentráltabban vannak.”

A gyerekek szemmel láthatóan jól érezték magukat, hiszen játékosan tanulhattak, versenyezhettek és a kertlátogatás végén még nyuszikat is simogathattak.

Magyarkanizsa
biokertész

Most

07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.
21:33, Frissítve: 21:53

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
19:36, Frissítve: 08:14

Ismét a VMSZ adja a tartományi házelnököt

Miloš Vučevićtyel egyeztetett dr. Pásztor Bálint Belgrádban. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szerb Haladó Párt elnökével a koalíciós szerződésről és az együttműködés folytatásáról tárgyalt.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.