Ugrás a tartalomra

Birkózócipőket kaptak karácsonyra

2022.12.23
08:51
2022.12.23
17:31
Forrás
Pannon RTV
Birkózócipőket kaptak a bácsfeketehegyi és kishegyesi birkózóiskola növendékei karácsonyra a Vajdasági Birkózóakadémia jóvoltából. A sportcipők elősegítik a biztonságosabb és megfelelő edzést. 

A kishegyesi gyerekek örömmel vették át a piros birkózócipőket, a helyi általános iskola tornatermében.

Studen Viktor, Kishegyes: „Nagyon örülök az új cipőknek, hogy karácsonyra megkaptuk. Amióta van Kishegyesen, azóta birkózok és nagyon szeretek birkózni.”

A bácsfeketehegyi birkózók már edzés közben ki is próbálták az új cipőket.

Boros Zoltán, Bácsfeketehegy: „Tegnap már edzettünk ezzel a cipővel és nagyon kényelmes, sokkal jobban érezzük rajta a talajt és nagyon jó.”

A két településen csaknem hetven gyerek választotta ezt a küzdősportot, szeptember óta edzenek a Vajdasági Birkózóakadémia támogatásával.

Szegedinszki Igor, birkózóedző: „Hatvanöt pár cipőt kaptunk, ugyebár Bácsfeketehegy és Kishegyes közösen. Azért fontos ez a birkózócipő, mivel ennek nagyon vékony a talpa, magas szárú, tehát a bokát jobban védje, fogja, ne menjen ki a boka, mert a birkózószőnyegen érezni kell a birkózás közben a talajt és azért jobb, hogy vékonyabb a talpa.”

Hamarosan leregisztrálják a kishegyesi és bácsfeketehegyi gyerekeket a birkózó szövetségbe és fél év múlva a versenyzést is elkezdhetik.

Vajdasági Birkózó Akadémia Alapítvány
Kishegyes
Bácsfeketehegy

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.