Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Birkózócipőket kaptak karácsonyra

2022.12.23
08:51
2022.12.23
17:31
Forrás
Pannon RTV
Birkózócipőket kaptak a bácsfeketehegyi és kishegyesi birkózóiskola növendékei karácsonyra a Vajdasági Birkózóakadémia jóvoltából. A sportcipők elősegítik a biztonságosabb és megfelelő edzést. 

A kishegyesi gyerekek örömmel vették át a piros birkózócipőket, a helyi általános iskola tornatermében.

Studen Viktor, Kishegyes: „Nagyon örülök az új cipőknek, hogy karácsonyra megkaptuk. Amióta van Kishegyesen, azóta birkózok és nagyon szeretek birkózni.”

A bácsfeketehegyi birkózók már edzés közben ki is próbálták az új cipőket.

Boros Zoltán, Bácsfeketehegy: „Tegnap már edzettünk ezzel a cipővel és nagyon kényelmes, sokkal jobban érezzük rajta a talajt és nagyon jó.”

A két településen csaknem hetven gyerek választotta ezt a küzdősportot, szeptember óta edzenek a Vajdasági Birkózóakadémia támogatásával.

Szegedinszki Igor, birkózóedző: „Hatvanöt pár cipőt kaptunk, ugyebár Bácsfeketehegy és Kishegyes közösen. Azért fontos ez a birkózócipő, mivel ennek nagyon vékony a talpa, magas szárú, tehát a bokát jobban védje, fogja, ne menjen ki a boka, mert a birkózószőnyegen érezni kell a birkózás közben a talajt és azért jobb, hogy vékonyabb a talpa.”

Hamarosan leregisztrálják a kishegyesi és bácsfeketehegyi gyerekeket a birkózó szövetségbe és fél év múlva a versenyzést is elkezdhetik.

Vajdasági Birkózó Akadémia Alapítvány
Kishegyes
Bácsfeketehegy

Most

18:19, Frissítve: 20:23

Reök Iván nyomában

100 éve hunyt el Reök Iván vízügyi mérnök, királyi főmérnök, a szegedi Reök-palota építtetője, tulajdonosa, földbirtokos, aki Szeged és Horgos életében is nagy szerepet játszott.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.