Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Bizonytalan a járványhelyzet Szabadkán

2022.01.05
14:46
2022.01.05
17:29
Forrás
Pannon RTV
Az adatok a következőképpen alakultak a hétvégén: 85 koronavírusos személyt vizsgáltak meg a Szabadkai Közkórház covid-ambulanciáján, közülük 7 személyt kellett bent tartani. A kórház covid-részlegén jelenleg 28 fertőzött beteget ápolnak.
Pannon RTV/Gál Hermina

Növekvő tendenciát mutat a koronavírus-fertőzöttek napi száma nemcsak Szabadkán, hanem az egész országban - nyilatkozta dr. Bohucki Nebojsa. A járványügyi szakorvos hozzátette, a statisztikai adatok szerint már az ötödik hullámról beszélhetünk. Szabadkán jelenleg 286 aktív koronavírusos beteget tartanak nyilván, míg Észak-Bácskában 338-at. Dr. Bohucki Nebojsa felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is a maszkviselés és a védőoltás a megoldás a vírus ellen.

„A legjobb megelőzés természetesen a védőoltás. Második helyen pedig a maszk áll, de a legjobb kombinálni ezt a két dolgot. Mivel a hivatalos adatok szerint, ha valaki felvette a két dózist, akkor a védekezőképesség csak 35 százalék, ami alacsony. Harmadik dózis után pedig 75 százalék, tehát még mindig, ha valaki fel is vette mindhárom dózist, megbetegedhet. Ezért kell felvenni mindhárom dózist, plusz a maszkot is kell hordani a zárt terekben.”

Pannon RTV/Gál Hermina

Az utóbbi napokban egyre több koronavírus-fertőzöttet regisztrálnak Szabadkán - mondta Ivanka Beoković. Kedden például 150 személyt teszteltek, amelyből 70-en pozitívak lettek - magyarázta a Szabadkai Egészségház igazgatója. Az illetékes kitért az omikron vírusvariánsra is.

„Továbbra is jelen van a delta variáns, de minden bizonnyal az omikron változat is érvényesül. Azért, mert az omikronra jellemző, hogy ilyen gyorsan, sokkal gyorsabban terjed, mint a többi fajta. Ezért biztos, hogy a környezetünkben, azaz a városunkban is nagy mértékben jelen van az omikron.”

Szabadka
járványhelyzet
Bohucki Nebojsa
Ivanka Beoković
Szabadkai Egészségház

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.