Ugrás a tartalomra

A biztonság növelése a változtatások célja

2023.01.23
17:59
Forrás
Szerbiai RTV
Pontról-pontra vitatják meg az belügyminisztériumról szóló törvénytervezetet - ezt Ana Brnabić szerb kormányfő nyilatkozta a vonatkozó közvitát megelőzően.

Brnabić részletezte, a változtatások a terület további fejlesztésére irányultak mindig is, a polgárok biztonságának növelésére, nem pedig a jogok korlátozása és veszélyeztetése érdekében. A Nemzeti Konvent véleménye szerint minden vitás pontot meg kell tárgyalni, értékelésük szerint a jelenlegi és az előző tervezet is rossz, és új kidolgozására lenne szükség, amiben részt is vennének. Az első tervezetet nyáron vitatták volna meg, de időközben visszavonták az eljárásból, így járt a második javaslat is december 26-án. A fő problémát az okozta, hogy felhatalmaznák a rendőrséget az engedély nélküli házkutatásra is, ami sokak szerint elfogadhatatlan. Brnabić biztosította az érintetteket, hogy a kormány érdekében az átláthatóság és a vitás kérdések eloszlatása áll. Bratislav Gašić belügyminiszter kiemelte, a lehető legszélesebb körben tárgyalják meg az új tervezetet annak érdekében, hogy minden releváns fél aggodalmait el tudják oszlatni, javaslataikat mérlegelni tudják és szükség szerint beépíteni az új törvénybe, Szerbia polgárainak fokozott biztonsága érdekében. A közvita egy hónapig tart.

Ana Brnabić
Belügyminisztérium
Bratislav Gašić

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.