Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Biztonságos város-biztonságos polgárok - tanfolyam az időseknek Szabadkán

2019-08-13
19:00
Forrás
Pannon RTV
A helyi rendőrség és a központ közösen valósítja meg a programot, amelynek keretében rendőrök tartanak majd a központ lakóinak felvilágosító tanfolyamot.

Biztonságos város-biztonságos polgárok néven egy új projekt kezdetét jelentették ma be a szabadkai Gerontológiai Központban megtartott sajtótájékoztatón. Olyanokra tanítják meg az időseket, hogy hogyan védekezzenek, mit tegyenek, annak érdekében hogy ne váljanak a bűnözők áldozatává. Figyelmeztetni akarják őket, hogy ne hagyják a táskáikat a bicikli csomagtartójában, vagy hogy hol tartsák a bankban felvett pénzüket.

Broćilović Nemanja, a szabadkai rendőrség segédparancsnoka elmondta, az év első hat hónapjában a bűnözés csökkenését tapasztalták Szabadkán. Ebben az évben hét esetet jegyeznek, amely folyamán időseket loptak meg. Ebből négy esetet meg is oldott a rendőrség. „A projekt célja, hogy a legidősebbeket az önvédelem lehetőségéről tájékoztassa. Hogyan menekülhetnek meg attól, hogy bűnözők cselekményeinek áldozatává váljanak. Megelőzéssel kívánunk harcolni a bűnözés ellen.”

Gerontológiai Központ
Szabadka
program
rendőrség
tanfolyam

Most

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pöcegödörbe dobta kisbabáját

Megölte újszülött gyermekét egy 25 éves nő az Apatin melletti Szondon. Sajtóinformációk szerint az anya a csecsemőt az udvarban található szennyvízgödörbe dobta.