Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Biztonságos város-biztonságos polgárok - tanfolyam az időseknek Szabadkán

2019-08-13
19:00
Forrás
Pannon RTV
A helyi rendőrség és a központ közösen valósítja meg a programot, amelynek keretében rendőrök tartanak majd a központ lakóinak felvilágosító tanfolyamot.

Biztonságos város-biztonságos polgárok néven egy új projekt kezdetét jelentették ma be a szabadkai Gerontológiai Központban megtartott sajtótájékoztatón. Olyanokra tanítják meg az időseket, hogy hogyan védekezzenek, mit tegyenek, annak érdekében hogy ne váljanak a bűnözők áldozatává. Figyelmeztetni akarják őket, hogy ne hagyják a táskáikat a bicikli csomagtartójában, vagy hogy hol tartsák a bankban felvett pénzüket.

Broćilović Nemanja, a szabadkai rendőrség segédparancsnoka elmondta, az év első hat hónapjában a bűnözés csökkenését tapasztalták Szabadkán. Ebben az évben hét esetet jegyeznek, amely folyamán időseket loptak meg. Ebből négy esetet meg is oldott a rendőrség. „A projekt célja, hogy a legidősebbeket az önvédelem lehetőségéről tájékoztassa. Hogyan menekülhetnek meg attól, hogy bűnözők cselekményeinek áldozatává váljanak. Megelőzéssel kívánunk harcolni a bűnözés ellen.”

Gerontológiai Központ
Szabadka
program
rendőrség
tanfolyam

Most

09:15

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.
07:41

Tüntettek a G7 csúcs ellen

Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ mindkét oldalán a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.