Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bodzsoni István marad a Pannon RTV igazgatója

2020-07-10
13:23
2020-07-10
17:27
Forrás
Pannon RTV
Bodzsoni István lesz a következő négy évben a Pannónia Alapítvány ügyvezetője és a Pannon RTV igazgatója. Erről döntött ma a Magyar Nemzeti Tanács 14. rendes ülésén.

A képviselők számos más oktatási és kulturális témakörben is szavaztak, mint amilyen a tanintézmények igazgatóválasztási eljárása, valamint a kulturális pályázatok jóváhagyása.

A Pannon RTV hatalmas fejlődést ért el az elmúlt 9 évben Bodzsoni István vezetése alatt - hangzott el az MNT ülésén. A Pannónia Alapítvány ügyvezetője mellett 29-en szavaztak, négyen pedig tartózkodtak. Kalmár Zsuzsanna a Magyar Mozgalom képviselője hozzászólásában azt nehezményezte, hogy a médiaház nem tájékoztat elég objektíven.

Kalmár Zsuzsanna, tag, Kulturális Bizottság, MNT (Magyar Mozgalom): „Ha rózsaszínre festünk egy valóságot, amiben élünk, az is bizonyos elferdítése az igazságnak. Azt gondolom, hogy a Pannon egy kicsit ezt csinálja. A problémákat egy kicsit félrehúzza, félreteszi. Egyet kivéve, ez a migránskérdés. Lassan azt is tudjuk, hogy a migránsok melyik szabadkai kútnál mossák a fogukat. De például olyan minket érintő problémákról, hogy mi van a palicsi fúrókutakkal - lehet, hogy csak én nem követtem rendszeresen - de erről nem nagyon hallottam.”

A Pannon RTV nagyban hozzájárul a vajdasági magyar közösség erősödéséhez és az anyaországgal való kapcsolatok felépítéséhez - mondta előterjesztésében Jerasz Anikó, a Végrehajtó Bizottság elnöke. Kalmár Zsuzsanna hozzászólására pedig Ternovácz István reagált, azt mondta, a Pannon RTV jelenleg a legtökéletesebb vajdasági magyar médium.

Ternovácz István, tag, Végrehajtó Bizottság, MNT (Magyar Összefogás): „Amikor a Pannon Televízió megjelent a színen, akkor irigykedve néztük. Voltak bennünk indulatok, azt azonban látni kell, hogy a kilenc év alatt hova jutottak. Ma, amikor az Újvidéki Rádió bajban van, nem tud eljutni Székelykevére, Versecre, Majdány-Rábéra, vagy Bezdánba, akkor felhívjuk a Pannon TV valamelyik vezetőjét, és kérünk tőlük anyagot, és minden alkalommal kollegiálisan, anélkül hogy ezért fizetni kellene, segítenek. Van annyi emberük, hogy mindenhova eljussanak. Ezt egy vajdasági magyar szerkesztőség sem tudja magáról ma elmondani.”

A szabadkai nagyberuházások részleteiről tájékoztatta a képviselőket Hajnal Jenő. Az MNT elnöke elmondta, a Szent Teréz-székesegyház felújítását a Magyar Kormány is támogatja, de vannak más befektetések is.

Hajnal Jenő, elnök, MNT (Magyar Összefogás): „A Szabadkai Népszínház kiemelt jelentőségű intézményünk, de ugyanakkor a társalapítói jogokkal nem rendelkezünk. Ez egy korábbi megállapodás volt. A tartomány és a város döntött így, és én úgy gondolom, hogy ennek ellenére mindenekelőtt a magyar társulattal kapcsolatos lehetőségek azok, amelyeket nekünk szem előtt kell tartani.”

Az ülésen döntöttek továbbá az általános iskolás tankönyvek jóváhagyásáról is. Ebben a témában az MNT hatalmas fejlődést ért el az elmúlt fél évben, amelynek köszönhetően idén minden tankönyv időben a boltok polcaira kerülhet.

Bodzsoni István
Pannónia Alapítvány
Pannon RTV
MNT
Magyar Nemzeti Tanács

Most

16:48, Frissítve: 17:00

Jövő héten is kánikula lesz

Folytatódik a kánikula a jövő héten is térségünkben - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapján. Tegnap 36,7 Celsius-fokot mértek Budakalászon.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.