Ugrás a tartalomra

Bogoznak a Háló közösség hívő tagjai Csókán

2023.03.25
13:39
2023.03.25
16:53
Forrás
Pannon RTV
11 év után újra Csóka ad otthont a Háló- és a Délvidéki Háló bogozói találkozójának.

A Délvidéki Háló – Közösségfejlesztő Keresztény Egyesület immáron 26 éve szervez közösségépítő programokat Vajdaságban és a Kárpát-medencében egyaránt.

Ft. Ellias Ohioledwarin szentmihályi kormányzó „Ne engedd, hogy legyőzzön a rossz, inkább győzd le te a rosszat jóval” című előadása adta meg az irányt az egész napos rendezvénynek, ahová Vajdaság több mint 20 településéről érkeztek hívők.

Kothenc Éva állandó résztvevője a Háló-találkozóknak, a csókai rendezvény szervezésében is aktív szerepet vállalt.

Kothenc Éva, Csóka: „Nagyon nagy fontosságát érzem, mert a mai világban nem élhetünk, sosem nem is élhettünk Isten nélkül, de jó lesz, ha mindenki arra törekszik, hogy megtalálja Istent, és az ő útján járjon. Nem lehet sem jót cselekedni, se jót beszélni, gondolni másokról is, hogyha nem az Isten vagyunk kapcsolatban.”

Közel 150 résztvevővel zajlottak a rendezvények, ahol a különböző előadások mellett, kiscsoportos beszélgetések formájában műhelymunkák is színesítették az eseményt. Koncz Tibor csókai plébános szerint nélkülözhetetlenek az ilyen rendezvények, mert a közösség tagjai erőt meríthetnek a találkozásokból.

Ft. Koncz Tibor, plébános, Szentháromság római katolikus templom, Csóka: „Az egyház születésekor, amikor az apostolok megkapták a szentlelket, akkor bátorságot, erőt kaptak a küldetésükhöz. Azelőtt félénkek voltak, nem mertek tanúságot tenni Jézus Krisztusról. Ezek a találkozók azért jók, mert egyesek a híveink közül nagyon igénylik az ilyen személyes kapcsolatokat, találkozni és hallani Isten igéjét.”

A Hálót úgy írjuk le, mint találkozás, kapcsolat közösség. Találkozókat szervezünk, hogy az emberek kapcsolatokat tudjanak kialakítani - mondta el Halmai Tibor, a Délvidéki Háló vezetője.

Halmai Tibor, a Délvidéki Háló vezetője, a Kárpát-medencei Háló vezetőségi tagja: „A régi kapcsolatokat erősíteni, az újakat pedig újra felvenni. Ezáltal már közösséghez is tartoznak. Rendkívül fontos minden ember számára, hogy valamilyen közösséghez tartozzon, hogy ne legyen egyedül. Erre ad lehetőséget a Háló.”

A Háló-találkozók alkalmával nemcsak egy egyszerű találkozás és csevegés történik, hanem a szervezők folyamatosan igyekeznek érdekes és megfogható tartalmakkal, kulturális programokkal megtölteni azokat, ezzel is erősítve az ember és Isten közötti kapcsolatukat.

Csóka
háló-találkozó
Délvidéki Háló

Most

Népszerű