Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Bővül a zentai és a kecskeméti kórház együttműködése

2019-06-24
19:16
2020-01-25
14:41
Forrás
Pannon RTV
Szerződéssel pecsételték meg a baráti kapcsolatot a zentai és a kecskeméti kórház vezetői. A dokumentummal lehetőségek tárháza nyílt meg az eddig is kiváló együttműködés elmélyítése előtt.

A Zentai Közkórház és a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórház kapcsolata több évtizedre nyúlik vissza, amit most szerződésbe is foglaltak. Sőt, az aláírás napján a magyarországi vendégorvosok már műtétet is végeztek a nemrég beüzemelt laparoszkópos toronnyal Zentán. Dr. Svébis Mihály, főigazgató, Bács-Kiskun Megyei Kórház, Kecskemét, Magyarország: „Ez a barátság több mint 30 éve tart, és most az elmúlt időszakban innen a Zentai Kórházból fiatal sebészkollégák voltak nálunk, és nagyon örültünk neki. A haladó laparoszkópos vastagbélműtétet jöttek tanulni, úgyhogy én remélem, az elkövetkezendő időszakban is gyakran találkozunk velük, és Zenta egy laparoszkópos központ lesz.”

A két intézmény szakemberei korábban is többször tettek szakmai látogatást a másik fél kórházában. A most aláírt dokumentum a közös tudományos munkákat is segíti. Dr. Csáki Beáta, igazgató, Zentai Kórház: „Hosszú távon is egy fényes jövőt hoz a kórházunk számára. Azt tudni kell, hogy Zentán nagyon sok fiatal szakorvos van, akik hajlandóak tanulni, továbbképezni és maximálisan odatenni magukat a munkában - a betegek javára természetesen -, és ezzel az együttműködési nyilatkozattal el tudjuk érni azt, hogy ne csak a sebészet terén, hanem más szakágakban, legyen az orvosi, vagy pedig szakápolói személyek, is ki tudjanak jutni.”

A szerződések aláírásakor Dr. Sikorszki László, a kecskeméti intézmény főorvosa átvehette az újvidéki klinika és a zentai intézmény köszönőlevelét. Többek között a hétfő reggeli műtétet is ő végezte.

Kecskemét
kórház
együttműködés
Zenta

Most

17:20, Frissítve: 17:26

Bottasé a szezon első pole pozíciója

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az élről.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.