Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Bővül a zentai és a kecskeméti kórház együttműködése

2019-06-24
19:16
2019-06-24
20:25
Forrás
Pannon RTV
Szerződéssel pecsételték meg a baráti kapcsolatot a zentai és a kecskeméti kórház vezetői. A dokumentummal lehetőségek tárháza nyílt meg az eddig is kiváló együttműködés elmélyítése előtt.

A Zentai Közkórház és a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórház kapcsolata több évtizedre nyúlik vissza, amit most szerződésbe is foglaltak. Sőt, az aláírás napján a magyarországi vendégorvosok már műtétet is végeztek a nemrég beüzemelt laparoszkópos toronnyal Zentán. Dr. Svébis Mihály, főigazgató, Bács-Kiskun Megyei Kórház, Kecskemét, Magyarország: „Ez a barátság több mint 30 éve tart, és most az elmúlt időszakban innen a Zentai Kórházból fiatal sebészkollégák voltak nálunk, és nagyon örültünk neki. A haladó laparoszkópos vastagbélműtétet jöttek tanulni, úgyhogy én remélem, az elkövetkezendő időszakban is gyakran találkozunk velük, és Zenta egy laparoszkópos központ lesz.”

A két intézmény szakemberei korábban is többször tettek szakmai látogatást a másik fél kórházában. A most aláírt dokumentum a közös tudományos munkákat is segíti. Dr. Csáki Beáta, igazgató, Zentai Kórház: „Hosszú távon is egy fényes jövőt hoz a kórházunk számára. Azt tudni kell, hogy Zentán nagyon sok fiatal szakorvos van, akik hajlandóak tanulni, továbbképezni és maximálisan odatenni magukat a munkában - a betegek javára természetesen -, és ezzel az együttműködési nyilatkozattal el tudjuk érni azt, hogy ne csak a sebészet terén, hanem más szakágakban, legyen az orvosi, vagy pedig szakápolói személyek, is ki tudjanak jutni.”

A szerződések aláírásakor Dr. Sikorszki László, a kecskeméti intézmény főorvosa átvehette az újvidéki klinika és a zentai intézmény köszönőlevelét. Többek között a hétfő reggeli műtétet is ő végezte.

Zenta
Kecskemét
kórház
együttműködés

Most

17:27, Frissítve: 18:01

Átadták az Andex Kft. üzemét Palicson

A zöldség és gyümölcsfeldolgozással foglalkozó, valamint hűtőházzal és szeszfőzdével is felszerelt gyár megvalósulását a Magyar Kormány és a Prosperitati Alapítvány támogatta.
13:46, Frissítve: 17:51

Gyermekkortól óvjuk szemünk világát!

Ingyenes szemészeti ellenőrzést tartottak a gyermekek világnapja alkalmából a szabadkai Kuća zdravlja szemészeti központban. A vizsgálatra 4 és 12 év közötti gyerekeket és szüleiket várták.

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.