Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bővült a Zentai Közkórház számítógépparkja

2021.09.14
14:41
2021.09.14
16:26
Forrás
Pannon RTV
12 számítógépet adományozott a szerbiai egészségügyi minisztérium a Zentai Közkórház számára. A gépeket ma adták át az illetékesek. Cél a kórház korszerű működésének és digitalizációjának elősegítése.

A számítógépeket különböző osztályokra tették. A cél a napi munka megkönnyítése, továbbá az egészségügyi intézmény digitalizálása.

Dr. Csáki Beáta, igazgató, Zentai Közkórház: „Például a sebészeti rendelőben, az ortopédiai osztályon, ezen kívül gyermekgyógyászaton, tüdőgyógyászaton, szülészeten és nőgyógyászat keretein belül, valamint az igazgatóság épületében. Ezúton is szeretnénk megköszönni az Egészségügyi Minisztériumnak a támogatását.”

Pannon RTV

A kórházban jelenleg 130 számítógép üzemel, ezek a számítógépek elengedhetetlenek a mindennapi munka gördülékeny ellátásához.

Dr. Vickó Ferenc, államtitkár, Egészségügyi Minisztérium: „Az Egészségügyi Minisztérium a kormánnyal együtt azon fáradozik, hogy a digitalizációt és a digitalizálást bevezessük teljes egészében az egészségügyi rendszerbe, és valójában ez egy kis része, az egészségügy fejlesztésének a második projektumának keretén belül maradt fel pénz, amit arra tudtunk fordítani, hogy legalább részben megsegítjük az egészségügyi intézeteket abban, hogy a felszerelést tudják némiképp cserélni és felújítani, és ez egy állandó folyamat, amire állandóan szükség van.”

Pannon RTV

Dr. Vickó Ferenc hozzátette, további egészségügyi fejlesztések várhatók. A tervek szerint mentő- és betegszállító autókat szereznek majd be, továbbá szeretnének diagnosztikai gépeket is biztosítani több egészségügyi intézménynek.

Zentai Közkórház
Dr. Csáki Beáta
dr. Vickó Ferenc
digitális
digitalizáció
digitalizálás

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.