Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bővült a Zentai Közkórház számítógépparkja

2021.09.14
14:41
2021.09.14
16:26
Forrás
Pannon RTV
12 számítógépet adományozott a szerbiai egészségügyi minisztérium a Zentai Közkórház számára. A gépeket ma adták át az illetékesek. Cél a kórház korszerű működésének és digitalizációjának elősegítése.

A számítógépeket különböző osztályokra tették. A cél a napi munka megkönnyítése, továbbá az egészségügyi intézmény digitalizálása.

Dr. Csáki Beáta, igazgató, Zentai Közkórház: „Például a sebészeti rendelőben, az ortopédiai osztályon, ezen kívül gyermekgyógyászaton, tüdőgyógyászaton, szülészeten és nőgyógyászat keretein belül, valamint az igazgatóság épületében. Ezúton is szeretnénk megköszönni az Egészségügyi Minisztériumnak a támogatását.”

Pannon RTV

A kórházban jelenleg 130 számítógép üzemel, ezek a számítógépek elengedhetetlenek a mindennapi munka gördülékeny ellátásához.

Dr. Vickó Ferenc, államtitkár, Egészségügyi Minisztérium: „Az Egészségügyi Minisztérium a kormánnyal együtt azon fáradozik, hogy a digitalizációt és a digitalizálást bevezessük teljes egészében az egészségügyi rendszerbe, és valójában ez egy kis része, az egészségügy fejlesztésének a második projektumának keretén belül maradt fel pénz, amit arra tudtunk fordítani, hogy legalább részben megsegítjük az egészségügyi intézeteket abban, hogy a felszerelést tudják némiképp cserélni és felújítani, és ez egy állandó folyamat, amire állandóan szükség van.”

Pannon RTV

Dr. Vickó Ferenc hozzátette, további egészségügyi fejlesztések várhatók. A tervek szerint mentő- és betegszállító autókat szereznek majd be, továbbá szeretnének diagnosztikai gépeket is biztosítani több egészségügyi intézménynek.

Zentai Közkórház
Dr. Csáki Beáta
dr. Vickó Ferenc
digitális
digitalizáció
digitalizálás

Most

20:44, Frissítve: 21:23

Újra a Zvezda a bajnok

Ismét a Crvena zvezda nyerte a szerb labdarúgó Szuperligát. A piros-fehér belgrádi együttes meggyőző 3:1-es győzelmet aratott a Voždovac ellen az utolsó fordulóban.
19:05, Frissítve: 20:19

Tavaszi hangulatban

Tavaszi hangulat volt ma a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben, hiszen ezzel a címmel szerveztek népzenei műsort. Versmondók, citerazenekarok és kórusok mutatkoztak be.
18:20, Frissítve: 20:56

A fantasztikus Fantast

Hétfőn kezdődött és ma ért véget Óbecsén a Fantast nemzetközi zenei vetélkedő. A 9. alkalommal megszervezett eseményen az idén több mint 300 fellépő vett részt, hét ország 49 városából.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.