Ugrás a tartalomra

Bővült a Zentai Közkórház számítógépparkja

2021.09.14
14:41
2021.09.14
16:26
Forrás
Pannon RTV
12 számítógépet adományozott a szerbiai egészségügyi minisztérium a Zentai Közkórház számára. A gépeket ma adták át az illetékesek. Cél a kórház korszerű működésének és digitalizációjának elősegítése.

A számítógépeket különböző osztályokra tették. A cél a napi munka megkönnyítése, továbbá az egészségügyi intézmény digitalizálása.

Dr. Csáki Beáta, igazgató, Zentai Közkórház: „Például a sebészeti rendelőben, az ortopédiai osztályon, ezen kívül gyermekgyógyászaton, tüdőgyógyászaton, szülészeten és nőgyógyászat keretein belül, valamint az igazgatóság épületében. Ezúton is szeretnénk megköszönni az Egészségügyi Minisztériumnak a támogatását.”

A kórházban jelenleg 130 számítógép üzemel, ezek a számítógépek elengedhetetlenek a mindennapi munka gördülékeny ellátásához.

Dr. Vickó Ferenc, államtitkár, Egészségügyi Minisztérium: „Az Egészségügyi Minisztérium a kormánnyal együtt azon fáradozik, hogy a digitalizációt és a digitalizálást bevezessük teljes egészében az egészségügyi rendszerbe, és valójában ez egy kis része, az egészségügy fejlesztésének a második projektumának keretén belül maradt fel pénz, amit arra tudtunk fordítani, hogy legalább részben megsegítjük az egészségügyi intézeteket abban, hogy a felszerelést tudják némiképp cserélni és felújítani, és ez egy állandó folyamat, amire állandóan szükség van.”

Dr. Vickó Ferenc hozzátette, további egészségügyi fejlesztések várhatók. A tervek szerint mentő- és betegszállító autókat szereznek majd be, továbbá szeretnének diagnosztikai gépeket is biztosítani több egészségügyi intézménynek.

Zentai Közkórház
Dr. Csáki Beáta
dr. Vickó Ferenc
digitális
digitalizáció
digitalizálás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.