Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tara Radovanović

Brnabić: Ezek azok a napok, amikor a társadalom elbukik vagy nyer

2020-04-05
23:18
2020-04-05
23:27
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb kormányfő figyelmeztetett, tartsuk tiszteletben az intézkedéseket, minden egyén a társadalom egészének érdekeit kell, hogy szem előtt tartsa.

Kép: Tanjug/Dragan Kujundžić

Érezzünk együtt és segítsük az orvosokat, az egészségügyben dolgozókat, az időseket és a krónikus betegeket - szögezte le Ana Brnabić. Hozzáfűzte, minden nap, amikor az emberek megszegik az előírásokat, és kimennek az utcára vagy társasági életet élnek, azzal egy nappal meghosszabbítják az intézkedések hatályát is. Ha mindannyian inkább valami jón törnénk a fejünket, például, ha valóban csak akkor mennénk ki otthonról, ha feltétlenül muszáj, akkor már két hét múlva egy teljesen más helyzet állna elő, amikor akár már enyhíteni is lehetne a szigorításokat. Úgy értékelte, azok, akik nem tisztelik az intézkedéseket, és este még meg is tapsolják az orvosok, ápolók erőfeszítéseit, az szégyen és a képmutatás csúcsa. Valójában ez egy óriási pofon az orvosoknak, akik 12 óra munka után tömegekbe ütköznek az utcákon. A szerb miniszterelnök úgy fogalmazott, sokakban egyáltalán nincs meg a legkisebb együttérzés sem az idősek iránt, akik teljes elszigeteltségben élnek.

Ana Brnabić
intézkedés
orvos
ápoló
szigorítás
együttérzés
képmutatás
szégyen
taps
idős
elszigeteltség

Most

20:17, Frissítve: 20:27

6:1-re nyert a topolyai TSC

A Szerbiai Szuperliga 27. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén 6:1-re nyert a topolyai TSC a Javor ellen.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.