Ugrás a tartalomra
Tanjug/Nikola Anđić

Brnabić: Holnap megkezdődik a lakosság tömeges oltása

2021-01-18
14:51
2021-02-09
09:22
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV
Holnap kezdődik a tanügyi dolgozók, a belügyminisztérium, valamint a katonaság és a média képviselőinek koronavírus elleni vakcinnációja.

Ana Brnabić szerb miniszterelnök azt mondta, a média képviselői, főleg a terepen dolgozók, veszélyeztetett csoportnak számítanak a megfertőződés szempontjából. Hangsúlyozta, minél előbb megtörténik a vakcinnáció, annál gyorsabban térhetünk vissza a normális élethez.

Szerbiában elkezdődött az időpontok kiosztása azok között, akik már igényelték a koronavírus elleni védőoltást - mondta Brnabić. A miniszterelnök az Ub települési Milan Munjas Általános Iskola látogatásakor a tantermi oktatás fontosságáról is beszélt. Mint mondta, nagyon fontos, hogy hagyományos feltételek mellett járjanak iskolába az alsós tagozatos diákok, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljenek tanítóikkal és iskolatársaikkal, barátkozzanak, szocializálódjanak.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Jelentkezzen minél több tanügyi dolgozó a védőoltás felvételére! Vagy az adott oktatási intézményben, vagy a leggyorsabb, leghatékonyabb módon jelentkezzenek a vakcinnációra az eUprava portálon, akár telefonon, akár elektronikus úton. Ez a rendszer jelenleg abszolút tökéletesen működik. Azokat az embereket, akik igényelték a védőoltást, már elkezdtük behívni vakcinnációra.”

Ana Brnabić
média
katonaság
tanügyi dolgozók
vakcina
oltás
koronavírus
Belügyminisztérium

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 17:24

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.