Ugrás a tartalomra
Tanjug/Szerb Kormány/Slobodan Miljević

Brnabić: Stabilizálódik a járványügyi helyzet, jöhetnek az enyhítések

2021.04.11
13:42
2021.04.11
16:52
Forrás
Szerbiai RTV
Átlépte a 30 százalékot azon szerbiaiak száma, akik a koronavírus elleni védőoltásnak legalább az első dózisát felvették már - mondta a Szerbiai RTV műsorában tegnap este a szerb kormányfő.

Ana Brnabić hozzátette, hosszú idő óta a szombati nap volt az, amikor több személyt bocsátottak el a covid-részlegekről, mint amennyit felvettek. Mint mondta, miután a szerb elnök felvette a védőoltást, ismét nagy lett az érdeklődés a vakcináció iránt. Egy nappal azután, hogy Aleksandar Vučić megkapta az első dózist, rekordszámú, több mint 80 ezer személy vette fel a védőoltást csupán egy nap alatt - emelte ki Brnabić.

Az előírások megszegésével kapcsolatban azt mondta, a legrosszabbak ezek közül a tömeges összejövetelek. A szerb kormányfő kiemelte, a vakcinációnak és az intézkedéseknek köszönhetően a szerbiai járványügyi helyzet stabilizálódik.

"Hétfőre be lett jelentve a bevásárlóközpontok megnyitása, és reméljük, hogy ha a helyzet ilyen marad, és stabilizálódik a járványügyi helyzet Szerbiában, akkor április 19-től a gyerekek is ismét mehetnek majd iskolába. Én remélem, hogy már a hét folyamán megnyithatjuk a vendéglátóipari egységek belső részeit is, de ez persze a szerbiai válságstábtól függ majd. Lassan így visszatérhet az életünk a normális kerékvágásba."

Ana Brnabić
koronavírus
stabilil helyzet
enyhítés
intézkedés

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52, Frissítve: 09:39

Ismét fellángolhat a gázai-izraeli harc

zrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.
23:10, Frissítve: 08:23

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
22:55, Frissítve: 08:23

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.