Ugrás a tartalomra
Tanjug/Szerb Kormány/Slobodan Miljević

Brnabić: Stabilizálódik a járványügyi helyzet, jöhetnek az enyhítések

2021.04.11
13:42
2021.04.11
16:52
Forrás
Szerbiai RTV
Átlépte a 30 százalékot azon szerbiaiak száma, akik a koronavírus elleni védőoltásnak legalább az első dózisát felvették már - mondta a Szerbiai RTV műsorában tegnap este a szerb kormányfő.

Ana Brnabić hozzátette, hosszú idő óta a szombati nap volt az, amikor több személyt bocsátottak el a covid-részlegekről, mint amennyit felvettek. Mint mondta, miután a szerb elnök felvette a védőoltást, ismét nagy lett az érdeklődés a vakcináció iránt. Egy nappal azután, hogy Aleksandar Vučić megkapta az első dózist, rekordszámú, több mint 80 ezer személy vette fel a védőoltást csupán egy nap alatt - emelte ki Brnabić.

Az előírások megszegésével kapcsolatban azt mondta, a legrosszabbak ezek közül a tömeges összejövetelek. A szerb kormányfő kiemelte, a vakcinációnak és az intézkedéseknek köszönhetően a szerbiai járványügyi helyzet stabilizálódik.

"Hétfőre be lett jelentve a bevásárlóközpontok megnyitása, és reméljük, hogy ha a helyzet ilyen marad, és stabilizálódik a járványügyi helyzet Szerbiában, akkor április 19-től a gyerekek is ismét mehetnek majd iskolába. Én remélem, hogy már a hét folyamán megnyithatjuk a vendéglátóipari egységek belső részeit is, de ez persze a szerbiai válságstábtól függ majd. Lassan így visszatérhet az életünk a normális kerékvágásba."

Ana Brnabić
koronavírus
stabilil helyzet
enyhítés
intézkedés

Most

11:24, Frissítve: 11:29

Megemlékezés a Sárga háznál

80 évvel ezelőtt a szabadkai Sárga ház épülete igazságtalanságok és kínzások helyszínévé vált - hangzott el a ma megtartott koszorúzáson.
10:32, Frissítve: 13:06

Elkezdődött a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs

A magyar kormány tizenkettedik éve a családokért dolgozik, hogy a negyven éve tartó demográfiai lejtmenetet megfordítsa - mondta a magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot megnyitó köszöntőjében.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.