Ugrás a tartalomra
Torda Helyi Közösség

Búcsúfiát is hazavihetnek a hétvégén Tordáról

2021.05.10
22:41
2021.05.10
22:51
Forrás
Pannon RTV
Igaz szerényebb körülmények között, de a hétvégén megszervezik Tordán a település legnagyobb ünnepét, a falunapot és a templombúcsút.
Torda Helyi Közösség

A falu újratelepítésének 245. évfordulója jegyében zajló eseményre a szervezők, az előírt egészségügyi szabályokat betartva, színes programokkal várják a helyieket és távolabbi vendégeket.

Péntek délután 5 órai kezdettel a kultúrotthonban a Juhász zenekar gyerekeknek koncertezik, míg szombaton, a helyi horgászegyesület szervezésében, nem marad el a hagyományos, egész napos horgászverseny sem. A Nepomuki Szent János plébániatemplomban délelőtt tíz órakor ünnepi szentmisét tartanak, majd pedig sor kerül az emlékhelyek, emléktáblák, valamint a 2003-ban felállított templom előtti kereszt megkoszorúzására. Délben az érdekelteket a kultúrotthonba várják, ahol helyi amatőr festők és helyi értékek tárlatának a megnyitójára kerül majd sor. Ez alkalommal a szervezők meglepetéssel is készülnek, sőt, mint minden alkalommal a kicsikről sem feledkeznek meg.  

Vasárnap délelőtt a templomban kilenc órakor szentmisét tartanak, majd pedig igaz kevesebb árussal, de a jelenlévők a kirakodóvásár kínálatából akár búcsúfiát is vehetnek.  

Ahogy ez már lenni szokott, a tordaiak ezúttal is családias hangulattal várják a vendégeket a hétvégi háromnapos falunapra és a templombúcsúra.

Torda
falunap
templombúcsú

Most

16:40, Frissítve: 17:51

Újvidéken is tüntetnek a gazdák

Folytatják a tárgyalást a kormánnyal - ezt mondták a gazdák képviselői Újvidéken, miután nem fogadták el az újabb javaslatokat az aszálykárok enyhítésére. Az útzárlatok folytatásáról pedig órára órára döntenek.
16:17, Frissítve: 16:37

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.
15:44, Frissítve: 15:50

Szent István-nap Palicson és Szabadkán

Szombaton lesz Vajdaságban a Szent István-napi központi ünnepség. Palicson már 15 órától kirakodóvásárral várják a látogatókat, 18 órakor zenés vendégváró, 19 órakor pedig ökumenikus kenyérszentelő lesz a Vigadónál.
15:05

Óriási beruházás érkezik Magyarországra

Bejelentették Magyarország eddigi legnagyobb beruházását. Debrecenben a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), a világ legnagyobb akkumulátorgyártója hozza létre második európai üzemét.

Népszerű