Ugrás a tartalomra
Torda Helyi Közösség

Búcsúfiát is hazavihetnek a hétvégén Tordáról

2021.05.10
22:41
2021.05.10
22:51
Forrás
Pannon RTV
Igaz szerényebb körülmények között, de a hétvégén megszervezik Tordán a település legnagyobb ünnepét, a falunapot és a templombúcsút.
Torda Helyi Közösség

A falu újratelepítésének 245. évfordulója jegyében zajló eseményre a szervezők, az előírt egészségügyi szabályokat betartva, színes programokkal várják a helyieket és távolabbi vendégeket.

Péntek délután 5 órai kezdettel a kultúrotthonban a Juhász zenekar gyerekeknek koncertezik, míg szombaton, a helyi horgászegyesület szervezésében, nem marad el a hagyományos, egész napos horgászverseny sem. A Nepomuki Szent János plébániatemplomban délelőtt tíz órakor ünnepi szentmisét tartanak, majd pedig sor kerül az emlékhelyek, emléktáblák, valamint a 2003-ban felállított templom előtti kereszt megkoszorúzására. Délben az érdekelteket a kultúrotthonba várják, ahol helyi amatőr festők és helyi értékek tárlatának a megnyitójára kerül majd sor. Ez alkalommal a szervezők meglepetéssel is készülnek, sőt, mint minden alkalommal a kicsikről sem feledkeznek meg.  

Vasárnap délelőtt a templomban kilenc órakor szentmisét tartanak, majd pedig igaz kevesebb árussal, de a jelenlévők a kirakodóvásár kínálatából akár búcsúfiát is vehetnek.  

Ahogy ez már lenni szokott, a tordaiak ezúttal is családias hangulattal várják a vendégeket a hétvégi háromnapos falunapra és a templombúcsúra.

Torda
falunap
templombúcsú

Most

11:24, Frissítve: 11:29

Megemlékezés a Sárga háznál

80 évvel ezelőtt a szabadkai Sárga ház épülete igazságtalanságok és kínzások helyszínévé vált - hangzott el a ma megtartott koszorúzáson.
10:32

Elkezdődött a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs

A magyar kormány tizenkettedik éve a családokért dolgozik, hogy a negyven éve tartó demográfiai lejtmenetet megfordítsa - mondta a magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot megnyitó köszöntőjében.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.