Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Lukács Oszkár

Budapesti diákokat látott vendégül az Óbecsei Gimnázium

2019-05-14
13:46
2019-05-14
17:19
Forrás
Pannon RTV
A magyar fővárosban működő Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Könyvtár tanulói a Határtalanul program keretében viszonozták az óbecseiek látogatását.

A projekt témája ezúttal az óbecsei születésű Than Mór történelmi festészete volt. A neves művész életéről és munkásságáról szülővárosában és Budapesten is sokat tanulhattak a gimnazisták.

Borza Izabella, tanár, Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Könyvtár, Budapest: „A projekt jelentősége talán abban van, hogy ezt a gazdag kultúrája vajdasági létet feleleveníti. A mai generációnak nincsen rálátása erre a letűnt korszakra, amikor Vajdaságban beszéltek németül, szerbül, magyarul, ruszinul, és ez nagyon természetes volt. Olyan időket éltünk meg, amikor ezeket a dolgokat elfelejtettük. Nagyon fontos az, hogy a kisebbségeknek rálátásuk legyen a gyökereikre.”

budapesti
Óbecse
Óbecsei Gimnázium
Határtalanul

Most

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.