Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Lukács Oszkár

Budapesti diákokat látott vendégül az Óbecsei Gimnázium

2019-05-14
13:46
2019-05-14
17:19
Forrás
Pannon RTV
A magyar fővárosban működő Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Könyvtár tanulói a Határtalanul program keretében viszonozták az óbecseiek látogatását.

A projekt témája ezúttal az óbecsei születésű Than Mór történelmi festészete volt. A neves művész életéről és munkásságáról szülővárosában és Budapesten is sokat tanulhattak a gimnazisták.

Borza Izabella, tanár, Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Könyvtár, Budapest: „A projekt jelentősége talán abban van, hogy ezt a gazdag kultúrája vajdasági létet feleleveníti. A mai generációnak nincsen rálátása erre a letűnt korszakra, amikor Vajdaságban beszéltek németül, szerbül, magyarul, ruszinul, és ez nagyon természetes volt. Olyan időket éltünk meg, amikor ezeket a dolgokat elfelejtettük. Nagyon fontos az, hogy a kisebbségeknek rálátásuk legyen a gyökereikre.”

budapesti
Óbecse
Óbecsei Gimnázium
Határtalanul

Most

15:18, Frissítve: 15:40

Családi nap a Makkhetesen

Főzőverseny, kirakodóvásár, élőzene és gazdag művelődési műsor fogadta azokat, akik ma ellátogattak Szabadka makkhetesi helyi közösségébe.
14:45

Két ország, egy ellenőrzés

Holnaptól az észak-macedón és a szerb rendőrök egy épületben, közösen és egyszerűsítve végzik majd a határellenőrzést Tabanovcénél, illetve Preševónál.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.