Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Budapesti elismerés a vajdasági magyarságnak

2019.10.18
22:09
2019.10.18
22:42
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Állandó Értekezlet szakbizottságának ülésén elismerően szóltak a vajdasági magyarok teljesítményéről - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Pásztor Bálint.

A határon túli szervezetek, a magyarországi parlamenti pártok és a magyar kormány egyeztető fóruma a Magyar Állandó Értekezlet. A testület évente ülésezik Budapesten. A soron következő összejövetel előtt már dolgoznak a szakbizottságok. Pásztor Bálint is részt vett ezen a minap. Mint mondta: a határ menti fejlesztések között kiemelt helyen áll a vasúti hálózat felújítása, de beszélt az ülésen a Prosperitati Alapítvány munkájáról is. A budapesti ülésen elismerően szóltak a vajdasági magyarok teljesítményéről.

magyarok
elismerés
Budapest
VMSZ

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.