Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Illusztráció

Cipősdoboz akció Bácskertesen

2020-12-05
14:15
2020-12-05
17:55
Forrás
Pannon RTV
Jónak lenni jó! névvel indít cipősdoboz akciót hat fiatal lány Bácskertesen. Céljuk, hogy karácsonykor a szegény sorsú gyerekek is kapjanak ajándékot.

Tadián Viola, az akció egyik szervezője elmondta, óvodásoknak és alsós gyerekeknek gyűjtenek főképpen. Szerinte sikeres a kezdeményezés, hiszen már csaknem 40 csomag gyűlt össze. A segíteni vágyók december 12-ig vihetik a cipősdobozokat a kupuszinai Helyi Közösségbe. 

Pannon RTV

Tadián Viola szervező: „Eszünkbe jutott ez az ötlet, hogy jön a karácsony, és vannak olyan gyerekek, akiknek nincs családjuk, illetve szegényebbek, hogy ők is kapjanak karácsonyra ajándékot. Elindítottuk a cipősdoboz akciót, de nem kupuszinaiaknak, hanem ezeket az összegyűjtött csomagokat elvisszük egy csomópontba, ahonnan majd szétviszik. Szegény gyerekeknek és árváknak fogják ezeket adni.”

Bácskertes
Kupuszina
cipősdoboz akció
Tadián Viola

Most

19:30

Elhunyt Mira Furlan

66. életévében elhunyt Mira Furlan horvát színművész, aki az egykori jugoszláv filmgyártás és színjátszás megkerülhetetlen alakja volt. Számos feledhetetlen alakítást hagyott maga mögött.
19:02, Frissítve: 19:13

Naponta több mint száz embert oltanak be Topolyán

Egyelőre a topolyai egészségház általános osztályán kialakított két oltóponton történik az oltás, de már dolgoznak azon, hogy a bácskossuthfalvi és a gunarasi kijelölt oltópontot is előkészítsék és felszereljék.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Egyre kelendőbbek a palicsi ingatlanok

Elsősorban a turisztikai beruházásoknak köszönhetően megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés Palicson. Az épülő wellness-központ egyre több belgrádi és más szerbiai városból, sőt külföldről érkező családot vonz a településre.