Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Civil Piknik a hét végén

2018-10-19
19:14
2018-10-19
19:21
Forrás
Pannon RTV
A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

A hétvégén tartják meg a III. Vajdasági Civil Pikniket a Vajdasági Magyar Civil Szövetség szervezésében a Horgos melletti Domus Pacis lelkigyakorlatos házban. A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája A közösség segítő ereje.

Egész Vajdaság területéről érkeznek résztvevők, 20-25 főre számítanak a szervezők. Többek között bemutatkozik a Szabadkai Segítő Csipet Csapat, a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete és a Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület is. Béres Zoltán, elnök, Vajdasági Magyar Civil Szövetség: „A segítő civil szervezetek tevékenységét szeretnénk a középpontba állítani, mert azt gondoljuk, hogy amikor a civil szervezetek közösségekkel foglalkoznak, akkor nem csak a közösséget kell nézni, hanem tudni kell, hogy a közösségek egyénekből állnak. Az egyének néha olyan élethelyzetben vannak, hogy a közösség segítségére szorulnak, és vannak olyan civil szervezetek, amelyek ezt tűzték zászlajukra. Ezeket a civil szervezeteket szeretnénk itt bemutatni, hogy a tevékenységük egy kicsit a középpontba kerüljön. Tudni kell azt, hogy amikor valakin segítünk, akkor igazából nem csak rajta segítünk, hanem mi magunk is egy magasabb szintre lépünk.”

Civil piknik
Hoegos
Domus Pacis
Béres Zoltán

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.