Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Civil Piknik a hét végén

2018.10.19
19:14
2018.10.19
19:21
Forrás
Pannon RTV
A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.
Pannon RTV/Raffai Csaba

A hétvégén tartják meg a III. Vajdasági Civil Pikniket a Vajdasági Magyar Civil Szövetség szervezésében a Horgos melletti Domus Pacis lelkigyakorlatos házban. A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája A közösség segítő ereje.

Egész Vajdaság területéről érkeznek résztvevők, 20-25 főre számítanak a szervezők. Többek között bemutatkozik a Szabadkai Segítő Csipet Csapat, a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete és a Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület is. Béres Zoltán, elnök, Vajdasági Magyar Civil Szövetség: „A segítő civil szervezetek tevékenységét szeretnénk a középpontba állítani, mert azt gondoljuk, hogy amikor a civil szervezetek közösségekkel foglalkoznak, akkor nem csak a közösséget kell nézni, hanem tudni kell, hogy a közösségek egyénekből állnak. Az egyének néha olyan élethelyzetben vannak, hogy a közösség segítségére szorulnak, és vannak olyan civil szervezetek, amelyek ezt tűzték zászlajukra. Ezeket a civil szervezeteket szeretnénk itt bemutatni, hogy a tevékenységük egy kicsit a középpontba kerüljön. Tudni kell azt, hogy amikor valakin segítünk, akkor igazából nem csak rajta segítünk, hanem mi magunk is egy magasabb szintre lépünk.”

Civil piknik
Hoegos
Domus Pacis
Béres Zoltán

Most

12:29, Frissítve: 14:22

Huszonöt éves az Emmanuel kamarakórus

Fennállásának a 25. évfordulóját ünnepelte vasárnap este az Emmanuel kamarakórus. A nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban bemutatott koncerttel és vendégfellépőkkel tették emlékezetessé a jeles jubileumot.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.