Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Civil Piknik a hét végén

2018-10-19
19:14
2018-10-19
19:21
Forrás
Pannon RTV
A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

A hétvégén tartják meg a III. Vajdasági Civil Pikniket a Vajdasági Magyar Civil Szövetség szervezésében a Horgos melletti Domus Pacis lelkigyakorlatos házban. A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája A közösség segítő ereje.

Egész Vajdaság területéről érkeznek résztvevők, 20-25 főre számítanak a szervezők. Többek között bemutatkozik a Szabadkai Segítő Csipet Csapat, a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete és a Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület is. Béres Zoltán, elnök, Vajdasági Magyar Civil Szövetség: „A segítő civil szervezetek tevékenységét szeretnénk a középpontba állítani, mert azt gondoljuk, hogy amikor a civil szervezetek közösségekkel foglalkoznak, akkor nem csak a közösséget kell nézni, hanem tudni kell, hogy a közösségek egyénekből állnak. Az egyének néha olyan élethelyzetben vannak, hogy a közösség segítségére szorulnak, és vannak olyan civil szervezetek, amelyek ezt tűzték zászlajukra. Ezeket a civil szervezeteket szeretnénk itt bemutatni, hogy a tevékenységük egy kicsit a középpontba kerüljön. Tudni kell azt, hogy amikor valakin segítünk, akkor igazából nem csak rajta segítünk, hanem mi magunk is egy magasabb szintre lépünk.”

Civil piknik
Hoegos
Domus Pacis
Béres Zoltán

Most

15:45

Ranieri visszatér a Premier League-be

Már nem Slaviša Jokanović az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban utolsó helyen álló Fulham menedzsere. A labdarúgóklub az olasz Claudio Ranierit nevezte ki menedzsernek.
15:36

Putyin Szerbiába látogat

Alekszandr Csepurint, Oroszország belgrádi nagykövetét fogadta ma Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb fővárosban. A találkozón szó esett Vlagyimir Putyin esedékes szerbiai látogatásáról is.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.