Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Csak október 18-án született meg az év első babája Tordán

2019-11-06
20:51
2019-11-06
21:00
Forrás
Pannon RTV
Nem hivatalos információk szerint az idén már több újszülött nem is lesz a faluban.

A helyi plébános elmondása szerint 2014 óta évente szép számban tartott keresztelőket, amelyek mára drasztikusan csökkentek. Tavaly öt gyermek jött a világra. Az egész térséget sújtó elvándorlás mellett a másik aggasztó probléma a lakosság elöregedése, nagy az elhalálozások száma. Dobai János tordai polgármester Közügyek című hírháttérműsorunkban nyilatkozott a témával kapcsolatban.

Dobai János, polgármester, Torda: „Az idén mintegy 24 idős polgár távozott az élők sorából, ez pedig még jobban súlyosbítja a helyzetet. Mi ez ellen sajnos nem sokat tudunk tenni, hiszen ez egy általános folyamat, ami nem csak Tordára jellemző. Mi megpróbálunk, amit csak lehet, mindenfélét megtenni annak érdekében, hogy a munkalehetőségeken kívül a fiatalok itt tudjanak maradni, de ez még nem elég. Munkalehetőség sajnos nincs a faluban, nem nyílnak kisüzemek, ne beszéljünk esetleg a gyárakról.”

Torda
Dobai János
újszülött

Most

14:49, Frissítve: 15:02

Ülésezett a magyarkanizsai KKT

26 millió dinárral növekedett Magyarkanizsa község költségvetése január és szeptember között a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. Egyebek között erről is szó esett a Községi Képviselő-testület ülésén.

Népszerű

Segítsünk a Surányi családnak

Tűzifa, építőanyag, meleg ruha, étel - mindez hiányzik a nehéz sorsú szabadkai Surányi család otthonából. A hattagú családnak nagy szüksége lenne segítségre.

A szerb-magyar határátlépés szabályai

A 2020. november 4. után lejáró okmányok a veszélyhelyzet miatt Magyarország területén további 60 napig használhatók maradnak, de azokat külföldön nem fogadják el - mondta a Közügyekben Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.