Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Csak október 18-án született meg az év első babája Tordán

2019.11.06
20:51
2019.11.06
21:00
Forrás
Pannon RTV
Nem hivatalos információk szerint az idén már több újszülött nem is lesz a faluban.

A helyi plébános elmondása szerint 2014 óta évente szép számban tartott keresztelőket, amelyek mára drasztikusan csökkentek. Tavaly öt gyermek jött a világra. Az egész térséget sújtó elvándorlás mellett a másik aggasztó probléma a lakosság elöregedése, nagy az elhalálozások száma. Dobai János tordai polgármester Közügyek című hírháttérműsorunkban nyilatkozott a témával kapcsolatban.

Pannon RTV

Dobai János, polgármester, Torda: „Az idén mintegy 24 idős polgár távozott az élők sorából, ez pedig még jobban súlyosbítja a helyzetet. Mi ez ellen sajnos nem sokat tudunk tenni, hiszen ez egy általános folyamat, ami nem csak Tordára jellemző. Mi megpróbálunk, amit csak lehet, mindenfélét megtenni annak érdekében, hogy a munkalehetőségeken kívül a fiatalok itt tudjanak maradni, de ez még nem elég. Munkalehetőség sajnos nincs a faluban, nem nyílnak kisüzemek, ne beszéljünk esetleg a gyárakról.”

Torda
Dobai János
újszülött

Most

10:26

Mielőtt lemegy a nap

A múlt év egyik romantikus sikerkönyve, az És újra felkel a nap című regény után már Vajdaságban is kapható Pap Éva, író második könyve, a Mielőtt lemegy a nap.
09:50, Frissítve: 09:55

1416-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 82 beteg, és újabb 1416 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu, kiemelve: eddig 4 420 767 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 584 879-en már a második adag vakcinát is megkapták.
07:59, Frissítve: 08:14

Embercsempészbandát lepleztek le - Videóval!

Több száz illegális bevándorlót juttatott Nyugat-Európába egy öttagú banda, amelynek mindegyik tagját őrizetbe vették kedden - tette közzé a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.