Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Csaknem 500 diák ült be az iskolapadba Csantavéren

2021.09.01
17:13
2021.10.01
12:03
Forrás
Pannon RTV
Tanévnyitó ünnepséget tartottak a csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában. Nem csak az évkezdést ünnepelték, ugyanis az iskola elnyerte a Digitális szakadék áthidalása című pályázat díját is.

Cél volt olyan gyerekek támogatása, akik a múlt évben nem tudtak csatlakozni az online oktatáshoz.

Papp Tímea nagyon várta már az iskolakezdést: „Most megyek ötödikbe, és itt most nekem minden új. Új tantárgyaim lesznek, meg újat fogok tanulni.”

Csetvei Noé Dusanovóban járta ki az általános iskola első négy évét, most Csantavéren folyatja a sulit. Türelmetlenül várta már az iskolakezdést, mivel kíváncsi volt az új osztálytársaira: „A barátaim miatt, meg az új osztálytársaim miatt vártam nagyon. Meg erre az iskolára is kíváncsi voltam.”

Az idei tanévet 493 diák kezdte meg Csantavéren. Jelenléti oktatás kezdődött, a pedagógusok és diákok egyaránt remélik, hogy ez így is marad.

Szabó Gábor, a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola igazgatója: „Elmondhatom, hogy szerencsére a normális tanítási módokhoz állunk vissza. Már másfél éve erre nem volt példa. Diákok, kollégák, szülők örömére negyvenöt perces órákkal indítunk, és az a tervünk is az idei évre, hogy ez így is maradjon.”

A csantavéri iskola egy pályázaton is nyert. A Digitális szakadék áthidalása elnevezésű projektnek köszönhetően táblagépeket és laptopokat kapott az oktatási intézmény.

Vicsek Annamária oktatási államtitkár: „Az iskola kialakíthat egy digitális könyvtárat, amihez kapott laptopokat, illetve hatvan darab tabletet, amit abban az esetben fog kiosztani az iskola a rászoruló diákoknak, ha esetleg megint távoktatásra kerülne sor. Azt hiszem, az a tapasztalat, amit az elmúlt másfél évben megtanultunk, tehát hogy hogyan lehet kihasználni minden alkalmat arra, hogy a lehető legsikeresebben szervezzük meg az oktatásnak a folyamatát.”

A tanévnyitó ünnepségen fellépett az iskola kórusa, míg az intézmény tanulói fogalmazásokat, verseket írtak, azokat pedig felolvasták a rendezvényen.

Csantavér
tanévnyitó
iskolakezdés
Vicsek Annamária
Szabó Gábor

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű