Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Családok az újabb kihívások tükrében

2018-10-27
13:32
2018-10-27
16:19
Forrás
Pannon RTV
Családok az újabb kihívások tükrében címmel tartottak ma találkozót Péterrévén a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének új közösségi házában.

A találkozón a nagycsaládosok mellett a Magyar Összefogás jelöltjei is részt vettek.

Györe Decsov Emese történelemtanár pár évvel ezelőtt önkéntesként segítette a ház körüli munkálatokat.

Györe Decsov Emese, jelölt, Magyar Összefogás: „Hatalmas élmény most látni kész állapotban ezt a házat, és hallom a gyerekektől, a szülőktől, hogy ide járnak beszélgetni, közösséget építeni. Volt itt már versmondó verseny is.”

Az épületet tavaly adták át. Idén vendégszobákat építettek hozzá. A Magyar Nemzeti Tanács a kezdetektől fogva támogatta a VANCSESZ tevékenységét és az általa kidolgozott népesedési és családgondozási cselekvési programot.

Krizsán Vilmos, elnök, VANCSESZ: „Ebben sok olyan rendezvény van, amellyel próbáljuk elsősorban a fiatal szülőket arra serkenteni, hogy gyermeket vállaljanak, és olyan példákat felmutatni a közösségnek, amelyek arra irányulnak, hogy a népesedés terén is előremozdulás legyen.”

A VANCSESZ példát mutat összefogásból és közösségépítésből - hangoztatták a találkozón.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, Magyar Nemzeti Tanács: „Az önkéntes munka, a kitartás és az összefogás terén magas szintű az, amit a szervezet tesz, és ezekkel a programokkal, amelyek itt valósulnak meg, mindenképpen a magyar közösségünket erősíti.”

A péterrévei nagycsaládos ház elsősorban magyarországi forrásoknak köszönhetően kerülhetett tető alá, de a tartományi kormány, az MNT és vajdasági vállalkozók is támogatták az építkezést.

Nemzeti tanácsi választások 2018
Péterréve
Magyar Összefogás
Györe Decsov Emese
Krizsán Vilmos
Jerasz Anikó

Most

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.