Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Családok az újabb kihívások tükrében

2018.10.27
13:32
2018.10.27
16:19
Forrás
Pannon RTV
Családok az újabb kihívások tükrében címmel tartottak ma találkozót Péterrévén a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének új közösségi házában.

A találkozón a nagycsaládosok mellett a Magyar Összefogás jelöltjei is részt vettek.

Györe Decsov Emese történelemtanár pár évvel ezelőtt önkéntesként segítette a ház körüli munkálatokat.

Györe Decsov Emese, jelölt, Magyar Összefogás: „Hatalmas élmény most látni kész állapotban ezt a házat, és hallom a gyerekektől, a szülőktől, hogy ide járnak beszélgetni, közösséget építeni. Volt itt már versmondó verseny is.”

Az épületet tavaly adták át. Idén vendégszobákat építettek hozzá. A Magyar Nemzeti Tanács a kezdetektől fogva támogatta a VANCSESZ tevékenységét és az általa kidolgozott népesedési és családgondozási cselekvési programot.

Krizsán Vilmos, elnök, VANCSESZ: „Ebben sok olyan rendezvény van, amellyel próbáljuk elsősorban a fiatal szülőket arra serkenteni, hogy gyermeket vállaljanak, és olyan példákat felmutatni a közösségnek, amelyek arra irányulnak, hogy a népesedés terén is előremozdulás legyen.”

A VANCSESZ példát mutat összefogásból és közösségépítésből - hangoztatták a találkozón.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, Magyar Nemzeti Tanács: „Az önkéntes munka, a kitartás és az összefogás terén magas szintű az, amit a szervezet tesz, és ezekkel a programokkal, amelyek itt valósulnak meg, mindenképpen a magyar közösségünket erősíti.”

A péterrévei nagycsaládos ház elsősorban magyarországi forrásoknak köszönhetően kerülhetett tető alá, de a tartományi kormány, az MNT és vajdasági vállalkozók is támogatták az építkezést.

Péterréve
Magyar Összefogás
Györe Decsov Emese
Krizsán Vilmos
Jerasz Anikó

Most

12:26, Frissítve: 12:58

Lélekben megújulva

Nagyböjti lelki napot tartottak Kelebián a Márton Áron Közösségi Házban. A Vajdasági Pax Romana alapítása óta minden évben szervez programokat a karácsony és a húsvét előtti időszakban, azzal a céllal, hogy a hívekhez közelebb hozzák az ünnepeket.
10:38, Frissítve: 11:04

Két nép ezeréves barátsága

Március 23-a lengyel-magyar barátság napja. A két nép barátsága közel ezer évre, Szent László királyig nyúlik vissza. Lengyelország 1939-es német, valamint szovjet megszállását követően elsőként a magyar állam nyújtott segítő kezet a lengyeleknek.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.