Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Családok az újabb kihívások tükrében

2018-10-27
13:32
2018-10-27
16:19
Forrás
Pannon RTV
Családok az újabb kihívások tükrében címmel tartottak ma találkozót Péterrévén a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének új közösségi házában.

A találkozón a nagycsaládosok mellett a Magyar Összefogás jelöltjei is részt vettek.

Györe Decsov Emese történelemtanár pár évvel ezelőtt önkéntesként segítette a ház körüli munkálatokat.

Györe Decsov Emese, jelölt, Magyar Összefogás: „Hatalmas élmény most látni kész állapotban ezt a házat, és hallom a gyerekektől, a szülőktől, hogy ide járnak beszélgetni, közösséget építeni. Volt itt már versmondó verseny is.”

Az épületet tavaly adták át. Idén vendégszobákat építettek hozzá. A Magyar Nemzeti Tanács a kezdetektől fogva támogatta a VANCSESZ tevékenységét és az általa kidolgozott népesedési és családgondozási cselekvési programot.

Krizsán Vilmos, elnök, VANCSESZ: „Ebben sok olyan rendezvény van, amellyel próbáljuk elsősorban a fiatal szülőket arra serkenteni, hogy gyermeket vállaljanak, és olyan példákat felmutatni a közösségnek, amelyek arra irányulnak, hogy a népesedés terén is előremozdulás legyen.”

A VANCSESZ példát mutat összefogásból és közösségépítésből - hangoztatták a találkozón.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, Magyar Nemzeti Tanács: „Az önkéntes munka, a kitartás és az összefogás terén magas szintű az, amit a szervezet tesz, és ezekkel a programokkal, amelyek itt valósulnak meg, mindenképpen a magyar közösségünket erősíti.”

A péterrévei nagycsaládos ház elsősorban magyarországi forrásoknak köszönhetően kerülhetett tető alá, de a tartományi kormány, az MNT és vajdasági vállalkozók is támogatták az építkezést.

Péterréve
Magyar Összefogás
Györe Decsov Emese
Krizsán Vilmos
Jerasz Anikó

Most

16:45

Hamilton nagy fölénnyel a pole pozícióban

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzésén Szocsiban, így a vasárnapi futamon ő indulhat majd az élről.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.