Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Családokat ajándékozott meg a magyarországi Katolikus Karitász Szabadkán

2019-12-16
11:35
2019-12-16
16:29
Forrás
Pannon RTV
A csomagokat a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület székházában osztották ki.

A családokat Soltész Miklós, magyar egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár köszöntötte. Écsy Gábor, a magyar Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta, a szervezet mindig is a szívén viselte a határon túli magyarok sorsát. Arra is felhívta a figyelmet, hogy szoros kapcsolatban vannak a szabadkai Caritasszal, illetve az itteni nagycsaládosokkal is.

Hatvan család számára hoztunk tartós élelmiszert. A csomagok tartalma olyan alapvető élelmiszer amit a mindennapi konyhai használatban a háziasszonyok hasznosnak tartanak. Ezzel próbáljuk a családok kiadásait csökkenteni most az ünnepek előtt. Lisztet, olajat, cukrot, különböző konzerveket, édességet, tejet tartalmaz ez az élelmiszercsomag.

A Szabadkai Nagycsaládos Egyesület karácsonyi csomagosztásán a legkisebbekre is gondoltak, nekik bábjátékkal kedveskedtek. Az eseményen részt vett Soltész Miklós magyar egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár is.

Hatvan csomaggal érkezett a magyarországi Katolikus Karitász Szabadkára. A nagycsaládosok számára nagy segítséget jelentenek az ajándékok. Benák-Búcsú Emese, a Szabadkai Nagycsaládosok Egyesületének elnöke: Sok jó intézkedés van az utóbbi időben. Itt említhetném a szerb állam által hozott intézkedéseket is, de én azt hiszem, hogy a Prosperitati Alapítvány által kiírt pályázatok is hozzájárulnak ahhoz, hogy nagyobb biztonságban érezzék magukat a szülők, itt a szülőföldünkön.
A Katolikus Karitász mindig is a szívén viselte a határon túli magyarok sorsát - mondta Écsy Gábor. A szervezet országos igazgatója arra is felhívta a figyelmet, hogy szoros kapcsolatban vannak a szabadkai Caritasszal, illetve az itteni nagycsaládosokkal is. A csomagok tartalma olyan alapvető élelmiszer, amit a mindennapi konyhai használatban a háziasszonyok hasznosnak tartanak. Ezzel próbáljuk a családok kiadásait csökkenteni most az ünnepek előtt. Lisztet, olajat, cukrot, különböző konzerveket, édességet, tejet tartalmaz ez az élelmiszercsomag.

A családokat Soltész Miklós is köszöntötte. A magyar egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár hangsúlyozta, a mostani segítségnyújtás üzenet, hogy az anyaországban lévő karitatív szervezetek, a kormány és az ott élő emberek odafigyelnek a rászoruló határon túli magyarokra is.
Ez tulajdonképpen egy kettős lehetőség, hiszen karácsonykor egy kis ajándék átnyújtását jelenti. A másik oldalról pedig ott van az a nagyon fontos, és nagyon szükséges gazdaságfejlesztési program, amin keresztül pedig hosszútávon munkahely teremtéshez, kereskedelmi lehetőséghez és sok mindenhez jutnak az itt élő magyar családok, az itt élő vállalkozók segítségével.
Az ajándékcsomag mellett óriáscipókkal is kedveskedtek a családoknak, a gyerekeket pedig asztalitenisz ütőkkel és labdákkal lepték meg.

nagycsaládok
támogatás
Soltész Miklós
Katolikus Karitász

Most

12:02, Frissítve: 12:12

Érkezik az influenzaszezon

Egyes szerbiai kórházakban már óvintézkedéseket vezettek be az influenza terjedésének megakadályozására. Észak-Bácskában viszont még csak elvétve fordulnak orvoshoz náthás tünetekkel a páciensek.
11:13, Frissítve: 11:22

Felmelegedés kezdődött térségünkben

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint a következő napokban a legtöbb helyen 10 fokig, vagy akár fölé is emelkedik a hőmérő higanyszála napközben.
08:23, Frissítve: 08:29

Örök tél filmbemutató

Az Örök tél című magyar történelmi filmdrámát mutatták be péntek este Magyarkanizsán. A film Havasi János Lánykák, az idő eljárt című novellája alapján készült.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.