Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A cseppfertőzéses vírusok miatt egyre több gyerek szorul kezelésre Szabadkán

2022.09.29
11:40
Forrás
Pannon RTV
A legtöbb esetben a szülők lázzal, köhögéssel és orrfolyással viszik gyermekeiket szakemberhez, de a hasmenéses tünetek sem ritkák - mondja dr. Josipa Krajninger Parčetić, gyermekorvos.

Sok a dolguk a szabadkai Anya- és Gyermek-egészségvédelmi Szakszolgálat gyermekorvosainak. Az ilyenkor megszokott cseppfertőzéses vírusok terjedése miatt megnőtt az ellátásra szoruló gyerekek száma. Szeptember hónap folyamán több mint 6,5 ezer fiatal pácienst vizsgáltak meg az orvosok. A legtöbb esetben a szülők lázzal, köhögéssel és orrfolyással viszik gyermekeiket szakemberhez, de a hasmenéses tünetek sem ritkák - mondja dr. Josipa Krajninger Parčetić, gyermekorvos. Sokan jelentkeznek hétvégén is, ugyanakkor az ügyelet ezeken a napokon csak a sürgős esetekre van előlátva, így a szakemberek a szülők türelmét kérik. Fontos, hogy a hétvégi ügyeletet csak akkor keressék fel, ha valóban sürgős esetről van szó - tette hozzá a gyermekorvos.

cseppfertőzés
Szabadka
gyermekorvos

Most

11:28, Frissítve: 11:37

Egy napra elegendő a vértartalék Szerbiában

Mirjana Knežević, a Szerbiai Vérátömlesztési Intézet munkatársa azt mondta, a műtétek megnövekedett száma miatt jelenleg csak egy napra elegendő vértartalék van az intézetben, ami aggodalomra ad okot.

Népszerű