Ugrás a tartalomra

Cserkésztoborzás Keviben (videó)

2017.02.04
14:48
Toborzó napot tartottak a cserkészek Keviben
Toborzó napot tartottak a cserkészek Keviben. Az eseménynek a Móra István Művelődési Egyesület adott otthont. A játékos foglalkozást a Móra István Művelődési Egyesület és a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség Tagjai közösen szervezték. A rendezvény nem titkolt célja, hogy a gyerekek ne otthon, a számítógép előtt üljenek, hanem ismerkedjenek, barátkozzanak, ami a későbbi életben jól fog jönni nekik. Mintegy negyven óvodás és kisiskolás játszott együtt. A foglalkozás után mindannyian szívesen lennének cserkészek. Fodor Ramóna, Buránysor: „- Melyik játék tetszett a legjobban? - Amikor jobbra-balra ráztuk, az tetszett a legjobban. - Akkor te is szívesen lennél cserkész, de miért? - Azért lennék cserkész, mert mindent meg tudnék tanulni a cserkészektől. - Van valami, amire különösen kíváncsi vagy? - Igen, amikor este tábortüzet gyújtanak, meg amikor házat építenek.” cserkesztoborzas kevi 2 Hét éves kortól lehet cserkész valaki. Felső korhatár nincs, bár középiskola alatt sokan otthagyják a csapatukat. Pásztor Dávid, segédtiszt, 16. számú Szilágyi Erzsébet Cserkészcsapat: „Toborozni szerettük volna a gyerekeket, itt nem volt még cserkészet, és ez egy jó dolog, megvannak a lehetőségek, a fiatalok itt vannak, nincs más adottság, ahova ők el tudjanak menni, és akkor ez a cserkészet egy nagyon jó dolog a számukra.”A szervezők hagyományteremtő szándékkal szervezték a mai találkozást. Perpauer Attila, elnök, Móra István Művelődési Egyesület, Kevi: „A Móra István Művelődési Egyesület és a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség közös programja. Azzal a céllal szerveztük, hogy itt, a mi vidékünkön is meghonosítsuk a cserkészmozgalmat, a cserkész szellemiséget, hiszen úgy gondolom ez minden magyar közösség számára nagyon fontos.” A jó hangulat és a gyerekek hozzáállását látván egy sikeres napot tudhatnak maguk mögött a szervezők.
Kevi
toborzás
cserkész

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű