Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Cserkésztoborzás volt a szabadkai református templom udvarán

2018-09-15
18:30
2018-09-15
19:26
Forrás
Pannon RTV
A Kosztolányi Dezső cserkészcsapat minden évben toboroz új tagokat. A szervezők idén elsősorban általános iskolások jelentkezését várták.

Labdajátékokkal, rejtvényekkel és más ügyességi játékokkal várták szombaton délután a cserkésztoborzására érkezőket. A nagyobbak egyedül, a kisebbek pedig a szüleikkel érkeztek. Nógrádi Zoltán, Szabadka: „A kollégám cserkészvezető, csak nem Szabadkán, hanem Kispiacon és nagyon sok jót hallottunk a cserkészetről, és ezért a fiamat elhoztam beíratni. Lássa meg, hogy milyen, ha tetszik neki, akkor legyen itt.”

A szabadkai református templom udvara gyermekzsivajtól volt hangos. Az 52. számú Kosztolányi Dezső cserkészcsapat őrsvezetői igyekeztek szórakoztató és kalandos feladatokat adni az újonnan érkezőknek. Stausz Bence, Kosztolányi Dezső cserkészcsapat, Szabadka: „A mai napon sátorállítást csinálunk. Szerintem menni fog másoknak is, mert a sátorállítás érdekes és tudni fogják.”

A cserkészcsapat tagjai azt is elmondták, számtalan izgalmas és hasznos programon vehetnek részt, ahol életre szóló barátságokat köthetnek. Balogh Eszter, Kosztolányi Dezső cserkészcsapat,Szabadka: „Öt éve vagyok cserkész, és rengeteg új barátot szereztem. Nemcsak Szabadkáról, hanem Vajdaság minden pontjáról és Magyarországról is.”     

A cserkészegyesület minden évben toboroz új tagokat. A szervezők idén az általános iskolák másodikosainak, harmadikosainak, ötödikeseinek és hatodikosainak jelentkezését várták. Szabó Hunor cserkészvezető elmondta, Vajdaságban a cserkészet egyre népszerűbb. Szabó Hunor, cserkészvezető, Vajdasági Magyar Cserkészszövetség, Szabadka: „A cserkészet nagyon jó közösségnevelő szervezet. Ha valaki meg tudja állnia a cserkészetben a helyét, azt az életben is nagyon nagy siker fogja várni. Általában nekünk egy nagyon pozitív mutatónk van, hogy aki végigcserkészkedte a gyerekkorát, őrsvezető táborokba eljutott, őrsöt vezetett, az az életben is, a közösségben is nagyon komoly szerepeket tudott vállalni.”

A regisztrált jelentkezők a következő hetekben már részt vehetnek az őrsi foglalkozásokon is.   

cserkész
toborzás
Szabadka

Most

07:21

Magyarország: 23 új fertőzött, 4 halott

Újabb 23 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3816 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Az aktív fertőzöttek száma 1311 főre csökkent.
06:52, Frissítve: 06:58

Elhalasztották a SpaceX kilövését

A rossz időjárás miatt mégsem indították útnak szerdán a floridai űrállomásról a SpaceX magánvállalat űrhajóját, amely amerikai asztronautákat szállítana a Nemzetközi Űrállomásra.
22:39

Palics várja a turistákat

Újraindulnak júniustól az ingyenes városnéző gyalogtúrák Szabadkán, jelentette be a Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.
21:31, Frissítve: 21:37

Támad a levéltetű – mit tehetünk?

A karantén és a kijárási tilalom miatt, aki csak tehette, igyekezett szépítgetni a kertjét, udvarát. Hiába azonban a kis fák eddigi gondozása, ha kártevők jelennek meg rajta. Mit tehetünk ilyenkor?

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.