Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Cserkésztoborzás volt a szabadkai református templom udvarán

2018-09-15
18:30
2018-09-15
19:26
Forrás
Pannon RTV
A Kosztolányi Dezső cserkészcsapat minden évben toboroz új tagokat. A szervezők idén elsősorban általános iskolások jelentkezését várták.

Labdajátékokkal, rejtvényekkel és más ügyességi játékokkal várták szombaton délután a cserkésztoborzására érkezőket. A nagyobbak egyedül, a kisebbek pedig a szüleikkel érkeztek. Nógrádi Zoltán, Szabadka: „A kollégám cserkészvezető, csak nem Szabadkán, hanem Kispiacon és nagyon sok jót hallottunk a cserkészetről, és ezért a fiamat elhoztam beíratni. Lássa meg, hogy milyen, ha tetszik neki, akkor legyen itt.”

A szabadkai református templom udvara gyermekzsivajtól volt hangos. Az 52. számú Kosztolányi Dezső cserkészcsapat őrsvezetői igyekeztek szórakoztató és kalandos feladatokat adni az újonnan érkezőknek. Stausz Bence, Kosztolányi Dezső cserkészcsapat, Szabadka: „A mai napon sátorállítást csinálunk. Szerintem menni fog másoknak is, mert a sátorállítás érdekes és tudni fogják.”

A cserkészcsapat tagjai azt is elmondták, számtalan izgalmas és hasznos programon vehetnek részt, ahol életre szóló barátságokat köthetnek. Balogh Eszter, Kosztolányi Dezső cserkészcsapat,Szabadka: „Öt éve vagyok cserkész, és rengeteg új barátot szereztem. Nemcsak Szabadkáról, hanem Vajdaság minden pontjáról és Magyarországról is.”     

A cserkészegyesület minden évben toboroz új tagokat. A szervezők idén az általános iskolák másodikosainak, harmadikosainak, ötödikeseinek és hatodikosainak jelentkezését várták. Szabó Hunor cserkészvezető elmondta, Vajdaságban a cserkészet egyre népszerűbb. Szabó Hunor, cserkészvezető, Vajdasági Magyar Cserkészszövetség, Szabadka: „A cserkészet nagyon jó közösségnevelő szervezet. Ha valaki meg tudja állnia a cserkészetben a helyét, azt az életben is nagyon nagy siker fogja várni. Általában nekünk egy nagyon pozitív mutatónk van, hogy aki végigcserkészkedte a gyerekkorát, őrsvezető táborokba eljutott, őrsöt vezetett, az az életben is, a közösségben is nagyon komoly szerepeket tudott vállalni.”

A regisztrált jelentkezők a következő hetekben már részt vehetnek az őrsi foglalkozásokon is.   

cserkész
toborzás
Szabadka

Most

15:46, Frissítve: 16:57

Az IT új otthonát adták át Szabadkán

Átadták Szabadkán a Digital Hive Kkt. közepes léptékű gazdasági fejlesztés információs technológiai központját a magyar kormány támogatásával, a Prosperitati Alapítvány szervezésében.
15:10

Ismét hőhullám érheti el Nyugat-Európát

A jövő héten ismét hőhullám érheti el Nyugat-Európát - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken Facebook-oldalán. Magyarországot ez a hőhullám várhatóan érdemben nem érinti.
14:02, Frissítve: 18:04

Váratlan utazás...

Mint egy ismeretlen ismerős, úgy lépett a budapesti Papp László Budapest Sportaréna színpadára Paul Anka.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.