Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Cserkésztoborzás volt a szabadkai református templom udvarán

2018.09.15
18:30
2018.09.15
19:26
Forrás
Pannon RTV
A Kosztolányi Dezső cserkészcsapat minden évben toboroz új tagokat. A szervezők idén elsősorban általános iskolások jelentkezését várták.
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Labdajátékokkal, rejtvényekkel és más ügyességi játékokkal várták szombaton délután a cserkésztoborzására érkezőket. A nagyobbak egyedül, a kisebbek pedig a szüleikkel érkeztek. Nógrádi Zoltán, Szabadka: „A kollégám cserkészvezető, csak nem Szabadkán, hanem Kispiacon és nagyon sok jót hallottunk a cserkészetről, és ezért a fiamat elhoztam beíratni. Lássa meg, hogy milyen, ha tetszik neki, akkor legyen itt.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A szabadkai református templom udvara gyermekzsivajtól volt hangos. Az 52. számú Kosztolányi Dezső cserkészcsapat őrsvezetői igyekeztek szórakoztató és kalandos feladatokat adni az újonnan érkezőknek. Stausz Bence, Kosztolányi Dezső cserkészcsapat, Szabadka: „A mai napon sátorállítást csinálunk. Szerintem menni fog másoknak is, mert a sátorállítás érdekes és tudni fogják.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A cserkészcsapat tagjai azt is elmondták, számtalan izgalmas és hasznos programon vehetnek részt, ahol életre szóló barátságokat köthetnek. Balogh Eszter, Kosztolányi Dezső cserkészcsapat,Szabadka: „Öt éve vagyok cserkész, és rengeteg új barátot szereztem. Nemcsak Szabadkáról, hanem Vajdaság minden pontjáról és Magyarországról is.”     

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A cserkészegyesület minden évben toboroz új tagokat. A szervezők idén az általános iskolák másodikosainak, harmadikosainak, ötödikeseinek és hatodikosainak jelentkezését várták. Szabó Hunor cserkészvezető elmondta, Vajdaságban a cserkészet egyre népszerűbb. Szabó Hunor, cserkészvezető, Vajdasági Magyar Cserkészszövetség, Szabadka: „A cserkészet nagyon jó közösségnevelő szervezet. Ha valaki meg tudja állnia a cserkészetben a helyét, azt az életben is nagyon nagy siker fogja várni. Általában nekünk egy nagyon pozitív mutatónk van, hogy aki végigcserkészkedte a gyerekkorát, őrsvezető táborokba eljutott, őrsöt vezetett, az az életben is, a közösségben is nagyon komoly szerepeket tudott vállalni.”

A regisztrált jelentkezők a következő hetekben már részt vehetnek az őrsi foglalkozásokon is.   

cserkész
toborzás
Szabadka

Most

08:36, Frissítve: 09:00

Legyen kéznél az esernyő!

Változékony és általában felhős idő lesz a hét nagy részében. Ma még 12, holnap 14 fok lesz, azután némileg magasabb hőmérsékleteket mérhetünk, szerdától 18 fok körül vagy afelett alakulnak a maximumok.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!