Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Csodasarkok Óbecsén

2020.02.08
20:14
2020.02.09
16:38
Forrás
Pannon RTV
2019-ben hetedik alkalommal hirdette meg a Magyar Kormány a határon túli gyerekek számára a Miénk a város! programot. A novemberig tartó internetes játékkal két óbecsei iskolába is került Csodasarok.

Az elmúlt napokban volt már alkalmuk ismerkedni a Csodasarok polcain található játékokkal és könyvekkel az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola III/a osztályos tanulóinak. Mindenkinek meg is van már a kedvence. Kovács Dávid Activityzni szeret a legjobban: „Csapatokban lehet játszani, rajzolunk, mutogatunk, magyarázni kell, hogy mi az, és ez olyan kalandos.

Az iskolának a harmadikos Dózsa Lotti nyerte meg a 100 ezer forint értékű csomagot: Ez a játék egy hónapig tartott, minden nap voltak kérdések, kellett rajzolni, le kellett rajzolni a családot, az utcát, és nekem mindegyik nagyon tetszett.

A Csodasarok ajándékcsomag fejlesztő játékokat, gyermekkönyveket és társasjátékokat tartalmaz. Topolcsányi Aranka, tanító, Samu Mihály Általános Iskola, Óbecse: Ezek a játékok fejlesztik a kreatív gondolkodásukat, a szókincsüket, nem utolsósorban a szabályok helyes alkalmazását is. Nagyon jó ennek a korosztálynak, mert ők már tudják a különböző szabályokat, és nem utolsósorban türelemre is tanítja őket.

A Kárpát-medencei verseny 50 nyertese közül 29 vajdasági volt. Óbecsén a Petőfi Sándor Általános Iskolába is került egy Csodasarok. Az ajándékokat a Magyar Nemzeti Tanács képviselői adták át nemrégiben az intézményeknek.

Csodasarok
Óbecse
Miénk a város
magyar kormány
határon túli
Samu Mihály Általános Iskola

Most

Népszerű