Ugrás a tartalomra
Kanyaró kiütések a testen
rtv.rs

Csökken a kanyarós betegek száma Szerbiában

2018-04-16
10:42
Forrás
Szerbiai RTV
4.740 kanyarógyanús esetet tartanak nyilván jelenleg Szerbiában, azonban csökkenő tendenciát mutat a betegségben szenvedők száma - nyilatkozta a Szerbiai RTV műsorában Darija Kisić Tepavčević.

A Batut Közegészségügyi Intézet epidemiológusa hozzátette: az elmúlt héten nem jelentettek újabb fertőzésgyanús esetet. Szavai szerint eddig 15 halálos áldozata van a kanyarónak Szerbiában. A pácienseknél a betegségnek több szövődménye is kialakult: legtöbbjüknél, pontosan 500 esetben tüdőgyulladással járt a kór, de két esetben agyvelőgyulladást is okozott - részletezte a szakorvos. Leszögezte: a legtöbb esetben, 95 százalékban azok kapták el a kanyarót, akik nem vették fel a szükséges védőoltást.

kanyaró

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.
Budai Dániel

Meghalt a 15 éves Budai Dániel

A szabadkai fiú az egyik belgrádi gyermekkórházban töltötte utolsó perceit. Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lett volna szüksége, amiről korábban a Pannon RTV is beszámolt.