Ugrás a tartalomra
Kanyaró kiütések a testen
rtv.rs

Csökken a kanyarós betegek száma Szerbiában

2018-04-16
10:42
Forrás
Szerbiai RTV
4.740 kanyarógyanús esetet tartanak nyilván jelenleg Szerbiában, azonban csökkenő tendenciát mutat a betegségben szenvedők száma - nyilatkozta a Szerbiai RTV műsorában Darija Kisić Tepavčević.

A Batut Közegészségügyi Intézet epidemiológusa hozzátette: az elmúlt héten nem jelentettek újabb fertőzésgyanús esetet. Szavai szerint eddig 15 halálos áldozata van a kanyarónak Szerbiában. A pácienseknél a betegségnek több szövődménye is kialakult: legtöbbjüknél, pontosan 500 esetben tüdőgyulladással járt a kór, de két esetben agyvelőgyulladást is okozott - részletezte a szakorvos. Leszögezte: a legtöbb esetben, 95 százalékban azok kapták el a kanyarót, akik nem vették fel a szükséges védőoltást.

kanyaró

Most

00:58

Tanügyesek tüntettek Belgrádban

A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója szerdán tüntetést szervezett Belgrádban a kormány épülete előtt és egyedi fizetési osztályok bevezetését követelte az egész közigazgatásban.
00:03, Frissítve: 00:21

Münchenben nyert a Real Madrid

A címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a Bayern München otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a sorozatban harmadik fináléja felé.
21:14, Frissítve: 21:58

Hajnali Fülek

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora május első hetében a történelmi Nógrád megye északi részén fekvő Füleket mutatja be felvidéki falusi vonósbandák felvételeivel.
17:59, Frissítve: 20:28

Vučić Tuskkal tárgyalt Belgrádban

Szerbia eurointegrációjáról tárgyalt a szerb államfő és az Európiai Tanács elnöke. Vučić a találkozó után azt mondta, bemutatta mindazt, amit Szerbia tett a brüsszeli megállapodás végrehajtásáért.

Népszerű

Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.