Ugrás a tartalomra
Kanyaró kiütések a testen
rtv.rs

Csökken a kanyarós betegek száma Szerbiában

2018-04-16
10:42
Forrás
Szerbiai RTV
4.740 kanyarógyanús esetet tartanak nyilván jelenleg Szerbiában, azonban csökkenő tendenciát mutat a betegségben szenvedők száma - nyilatkozta a Szerbiai RTV műsorában Darija Kisić Tepavčević.

A Batut Közegészségügyi Intézet epidemiológusa hozzátette: az elmúlt héten nem jelentettek újabb fertőzésgyanús esetet. Szavai szerint eddig 15 halálos áldozata van a kanyarónak Szerbiában. A pácienseknél a betegségnek több szövődménye is kialakult: legtöbbjüknél, pontosan 500 esetben tüdőgyulladással járt a kór, de két esetben agyvelőgyulladást is okozott - részletezte a szakorvos. Leszögezte: a legtöbb esetben, 95 százalékban azok kapták el a kanyarót, akik nem vették fel a szükséges védőoltást.

kanyaró

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.