Ugrás a tartalomra

Csökken a munkanélküliség és nőnek a keresetek Vajdaságban

2021.12.02
14:33
2021.12.02
20:23
Forrás
Pannon RTV
Célra vezettek a szerb kormány gazdaságvédelmi intézkedései a koronavírus-járvány idején. Ennek bizonyítéka, hogy több mint 7 százalékkal bővült a gazdaság az év első 10 hónapjában - ezt mondta a Pannon RTV-nek Pásztor István.

A Tartományi Képviselőház elnöke szerint ugyanakkor oda kell figyelnünk arra, hogy 6,6 százalékkal nőtt az infláció. Ez nagyjából duplája annak, mint a covid előtti időszakban. Pásztor a Közügyekben beszélt a vajdasági számokról is. Mint mondta: a tartományban az ipari termelés 4,7 százalékkal nőtt.

A VMSZ elnöke aláhúzta: nőttek a jövedelmek és csökkent a munkanélküliség is, de szerinte még mindig van min javítani, hiszen Vajdaságban 8,8 százalékos az állástalanság. Hozzátette: folyamatosan érkeznek hozzánk beruházások, és az itteni vállalkozók is fejlesztésekben gondolkodnak. Ez annak jele, hogy jó irányba halad a gazdaság - mondta Pásztor István.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház (VMSZ): „Nekünk az az elemi érdekünk, hogy az ország vonzereje magas maradjon, hogy a külföldi és az itteni tőke munkahelyeket teremtsen. Az az érdekünk, hogy a munkaadók között egy versenyhelyzet alakuljon ki, amelyik a munkavállalókat jobb helyzetbe fogja hozni, mert ahhoz, hogy valaki a jó munkavállalót megszerezze és meg tudja tartani, ahhoz magasabb bért kell fizessen neki, ha magasabb a bér, akkor az emberek jobban élnek, ha jobban élnek, akkor többet költenek, és azok, akik elmentek vissza fognak jönni.”

Vajdaság
munkanélküliség
fizetés
Pásztor István

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.