Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Csökken a munkanélküliség és nőnek a keresetek Vajdaságban

2021.12.02
14:33
2021.12.02
20:23
Forrás
Pannon RTV
Célra vezettek a szerb kormány gazdaságvédelmi intézkedései a koronavírus-járvány idején. Ennek bizonyítéka, hogy több mint 7 százalékkal bővült a gazdaság az év első 10 hónapjában - ezt mondta a Pannon RTV-nek Pásztor István.

A Tartományi Képviselőház elnöke szerint ugyanakkor oda kell figyelnünk arra, hogy 6,6 százalékkal nőtt az infláció. Ez nagyjából duplája annak, mint a covid előtti időszakban. Pásztor a Közügyekben beszélt a vajdasági számokról is. Mint mondta: a tartományban az ipari termelés 4,7 százalékkal nőtt.

A VMSZ elnöke aláhúzta: nőttek a jövedelmek és csökkent a munkanélküliség is, de szerinte még mindig van min javítani, hiszen Vajdaságban 8,8 százalékos az állástalanság. Hozzátette: folyamatosan érkeznek hozzánk beruházások, és az itteni vállalkozók is fejlesztésekben gondolkodnak. Ez annak jele, hogy jó irányba halad a gazdaság - mondta Pásztor István.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház (VMSZ): „Nekünk az az elemi érdekünk, hogy az ország vonzereje magas maradjon, hogy a külföldi és az itteni tőke munkahelyeket teremtsen. Az az érdekünk, hogy a munkaadók között egy versenyhelyzet alakuljon ki, amelyik a munkavállalókat jobb helyzetbe fogja hozni, mert ahhoz, hogy valaki a jó munkavállalót megszerezze és meg tudja tartani, ahhoz magasabb bért kell fizessen neki, ha magasabb a bér, akkor az emberek jobban élnek, ha jobban élnek, akkor többet költenek, és azok, akik elmentek vissza fognak jönni.”

Vajdaság
munkanélküliség
fizetés
Pásztor István

Most

13:35

Búcsút tartottak Moholon

A Szent Mihály-kisbúcsú az egykori moholi zárdaiskola kápolnájának címünnepe, valamint a Moholról Doroszlóra induló gyalogos zarándokok Rózsafüzér Királynőjének szentelt és felajánlott fogadalmi napja is.
12:57, Frissítve: 13:05

Migránsügyben a helyzet változatlan

Tele van az erdő migránsokkal Szabadka külvárosában, a magyar határhoz közeli Makkhetes városrészben. A helyiek be sem mernek menni az egykor népszerű, hatalmas kirándulóhelyre.
11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.