Ugrás a tartalomra
Pixabay/iXimus

Csökkent az új koronavírus-esetek száma Szerbiában

2020-08-03
15:28
2020-08-03
16:39
Forrás
Pannon RTV, MTI
Egy nap alatt 8 személy vesztette életét a betegségben.

Tovább csökkent Szerbiában a koronavírus-fertőzöttek napi száma, ezúttal 258 új esetet regisztráltak. A korábbiaknál azonban lényegesen kevesebb tesztet végeztek el, valamivel több mint 7 ezret. Tegnap óta 8 személy belehalt a kór szövődményeibe, a járvány kezdete óta 598-an. Lélegeztetőgépen jelenleg 146-an vannak.

A válságstáb hétfői sajtótájékoztatóján Dr. Predrag Kon elmondta, Belgrádban csökken azoknak a száma, akik a koronavírusra utaló tünetekkel jelentkeznek a covid-rendelőkben. A járványügyi szakember hozzátette, az influenza elleni védőoltás a krónikus betegségben szenvedők számára kötelező lesz, a gyerekek számára pedig ajánlás lesz annak felvétele.

"Ebben a helyzetben ugyanaz lesz az ajánlás mint mindig, azzal, hogy az összes egészségházat megkérdeztük, van-e elegendő vakcina. A Batut Közegészségügyi Intézet továbbított levelet az összes intézetnek, és azon keresztül az összes egészségháznak, hogy jelentsék a további igényeiket a védőoltások számát illetően. Ez megtörtént és az adatokat összegyűjtötték. Amiről korábban is szó volt, ezzel kapcsolatban még nincs döntés, de igen, kell lennie tartaléknak is. A Torlak Intézet védőoltásait is várjuk. Terv készült azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell ennek kinéznie, és nagyobb mennyiségben lesz elérhető a jelenlegi szükségletek miatt."

Újvidéken jelenleg 324 koronavírusos beteget kezelnek - írja a 021.rs hírportál. A Vajdasági Klinikai Központban 300 páciens lábadozik, közülük 22 szorulnak lélegeztetőgépre. A péterváradi Katonakórházban 24 koronavírussal fertőzött személyt kezelnek. Ez a szám tízzel kevesebb, mint szombaton.

Koronavírus-helyzet a régióban

A strandokon is be kell tartani az elővigyázatossági előírásokat, ellenkező esetben a napozóágyat könnyen kórházi ágyra lehet cserélni - figyelmeztetett Észak-Macedónia egészségügyi minisztere.

Az országban egy nap alatt 166-tal nőtt a fertőzöttek száma. Vasárnap négy halálos áldozata volt a Covid-19-betegségnek, így a halottak száma 497-re emelkedett. Montenegróban az utóbbi időben egyre több gyógyultat jegyeznek, mint új megfertőzöttet. Az Adria-parti országban 60 az új fertőzöttek száma, és egy ember hunyt el a kór szövődményeiben. Bosznia-Hercegovinában egy nap alatt 187-tel nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma, és négyen haltak bele a Covid-19 betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 351. Koszovóban az elmúlt 24 órában 245 új fertőzöttet regisztráltak, a halálos áldozatok száma 13-mal nőtt. 

149 ember hunyt el Horvátországban a koronavírus okozta szövődmények miatt a járvány kezdete óta, tegnap négy beteg halálát jelentették. 738 aktív esetet tartanak nyilván, ebből 131 pácienst kezelnek kórházban, ezek közül hatot lélegeztetőgépen. A világjárvány ellenére idén kevesebb ember hunyt el Horvátországban, mint a múlt évben, olvasható az országos statisztikai intézet közlésében. A 2020-as év első hat hónapjában csaknem ezer emberrel kevesebb halt meg Horvátországban, mint tavaly ugyanebben a periódusban. 

Nyugat-Balkán
koronavírus-járvány

Most

11:01, Frissítve: 11:17

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant egy Mig-21-es repülőgép Loznica közelében. Nem megerősített források szerint az egyik pilóta életét vesztette, a másikat keresik. Hamarosan bővebben...
10:45, Frissítve: 10:57

Szedjetek szét - ismét telt ház előtt

A járványügyi előírások szigorú betartása mellett újra telt ház előtt játszották a Szedjetek szét című előadást a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán.
07:32, Frissítve: 07:53

Készül az uniós jelentés Szerbiáról

Az elmúlt év jogállamiság terén elért eredményeinek fontos elemei várhatóan bekerülnek az Európai Bizottság Szerbiáról szóló jelentésébe - jelentette ki Jadranka Joksimović.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.