Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Csökkent ugyan a számuk, de továbbra is sok migráns van Szabadka környékén

2023.02.02
12:50
2023.02.02
16:05
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is sok migráns húzza meg magát a Szabadka mellett található makkhetesi erdőben. Az illegális bevándorlók kisebb sátortáborokban tanyáznak, innen próbálnak meg nap mint nap átjutni Magyarország területére.

A szabadkaiak szerint a szerb rendőrség folyamatos akcióinak köszönhetően a városra nehezedő nyomás ugyan csökkent, de nem szűnt meg.

Szabadka utcáin, illetve a városban található befogadóközpontban is jócskán csökkent a migránsok száma az elmúlt hetekben. A helyiek szerint a rendőrség határozottabb fellépésének köszönhető, hogy valamelyest enyhült a településre nehezedő migrációs nyomás.

Andrašić Mihajlo: „Azelőtt lövöldöztek, meg sokan is voltak. Csoportosan mentek, az összes. Úgyhogy éjszaka nem volt mindegy.”

A magyar határhoz közeli makkhetesi erdő mellett élők szerint azonban még mindig aktívak a migránsok.

Katančić Kata: „Naponta úgy tízet szoktam látni, de ezek csak azok, akiket ugye mi látunk. Rögtön az erdő közelében élünk. Problémát nekünk nem csináltak, nem bántottak minket, nem kértek semmit, csak elhaladtak. Viszont rengeteg szemetet hagynak maguk után, az erdő tele van ruhákkal, élelmiszerrel és mindennel. Ez az egyik legnagyobb gond, nagyon rendetlenek.”

A helyi hölgy által említett szemétkupacokat stábunk is megtalálta a makkhetesi erdőben, sőt migránsokból is bőven akadt. Az illegális bevándorlók tábortüzek mellett próbálnak melegedni, majd vélhetően embercsempészek segítségével próbálnak átjutni a szerb-magyar határon húzódó kerítésen.

migráns
Szabadka
kerítés
illegális bevándorló

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:27, Frissítve: 16:57

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.