Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Csomagok Mága Zoltán vajdasági koncertsorozatának bevételéből

2019-12-16
13:09
2019-12-16
17:10
Forrás
Pannon RTV
Karácsonyig szétosztják a Mága Zoltán vajdasági koncertsorozatából befolyt összegből megvásárolt csomagokat a szegény sorsú családoknak.

A megközelítőleg 18 000 eurónyi pénzből 661 idős és nehéz körülmények között élő személy kap ajándékot. Már készítik elő a csomagokat az illetékesek. A héten megkezdődik a Mága Zoltán vajdasági koncertsorozatából befolyt összegből vásárolt ajándékcsomagok kiosztása. Bús Ottó, a CMH koordinátora:Az első mondat az mindenképpen a köszönet szavának kellene, hogy legyen, ezúton is szeretnénk megköszönni Pásztor Istvánnak a jótékonysági koncertsorozat fővédnökének, hogy a falugondnoki szolgálatra gondolt, illetve arra a 661 felhasználónkra, aki a karácsonyi ünnepekig megfogja majd kapni a csomagot. Mindenképpen köszönetet szeretnénk mondani Mága művész úrnak is, hiszen azon túl, hogy 20 vajdasági templomban adott felejthetetlen jótékonysági hangversenyt, még személyes adománnyal is hozzájárult ahhoz, hogy összegyűljön az a megközelítőleg 18 000 euró, egészen pontosan valamivel több mint 2 millió dinár.

A 661 összeállított csomagban, az általános konyhai élelmiszerek mellett egyebek között kolbász, konzervek és pástétom is megtalálható. Ric Gábor, a Caritas igazgatója: Én azt gondolom, hogy sokat fog jelenteni, mindenféleképpen egy gesztus, hogy gondot viselünk és nem felejtjük el a leginkább rászorulókat Vajdaságban. A másik dolog meg az, hogy minden olyan élelmiszer és tisztálkodási szer benne van, ami hiszem azt, hogy jól jön nekik és megkönnyíti majd a téli hónapokat.
Az adományok kiosztását és a rászorulókhoz való eljuttatását a CMH iroda koordinálja. Az elkövetkező napokban a falugondnokok elviszik a csomagokat a rászorulókhoz. Dudás Károly, a CMH elnöke: Pontosan tudtuk, hogy a legjobb kezekbe kerül, hiszen azok az igazán rászoruló embereink kapják meg az egyedül élők, vagy életüket végig dolgozó emberek, akik egyedül maradtak és nyilvánvaló, hogy most karácsony előtt a szeretet ünnepe előtt nagyon sokat jelent ezeknek az embereknek.
A csomagok összeállításában több mint 30 ember, köztük a falugondnokok, a Caritas és a CMH iroda dolgozói is segítettek.

csomag
rászorulók
Mága Zoltán
CMH

Most

23:01, Frissítve: 07:06

Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó

Rendhagyó módon, öt helyszínen szervezi meg ma és holnap a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Hagyományok Háza Hálózat Vajdaság az idei Szent Mihály-napi Táncháztalálkozót.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.