Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Csomagokat osztott a szabadkai Vöröskereszt

2021.10.15
13:59
2021.10.15
19:27
Forrás
Pannon RTV
Élelmiszer- és tisztálkodási csomagokat osztott a szabadkai Vöröskereszt. Mintegy négymillió dinár értékben támogatta most a szervezet a rászorulókat az önkormányzatnak köszönhetően.

Szombaton van az élelmezési világnap, vasárnap pedig a szegénység elleni küzdelem világnapja. A szabadkai Vöröskereszt ennek kapcsán élelmiszer- és tisztálkodási csomagokat osztott a rászorulók számára.

Kőműves Róbert: „Ez tényleg aranyat ér. Vagy még többet is. Nem is lehet szóval kifejezni, mennyit ér ez nekünk. A konzervek és minden más is. Mikor nyáron nincs két hónapig ennivaló, legalább konzerveket adnának, ne lisztet, hanem tényleg tudjon mit enni az ember, aki nem tud főzni. Legalább azt bírná enni.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Siniša Trajković, a szabadkai Vöröskereszt titkára elmondta, mostanra 642 csomagot készítettek, amiket három helyszínen osztottak a városban.

„Az előző évhez hasonlóan a szegénység elleni küzdelem és a nemzetközi élelmezési világnap alkalmából élelmiszer- és tisztálkodási csomagot osztunk szét a rászorulók számára, amit az önkormányzat biztosít.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Mintegy négymillió dinár értékben támogatták most a rászorulókat, ez kétezer darab élelmiszer- és háromszáz darab tisztálkodási csomagot jelent.

Ilija Đukanović, szociális ügyekkel megbízott tag, Szabadka VT: „A városi költségvetésen keresztül és direkt módon állunk amellett, hogy maximális támogatást nyújtsunk a legveszélyeztetettebb polgártársainknak. Ami az élelmiszer- és higiéniai csomagokat illeti, összesen 2300 csomag van. Ebből kettőezer élelmiszer- és 300 higiéniai csomag.”

Ilija Đukanović, Szabadka Város szociális ügyekkel megbízott tanácstagja hozzátette, az adományosztás egészen februárig eltart, előre bejelentett időpontokban.

csomagosztás
Vöröskereszt
Szabadka
élelmiszer
tisztálkodási szer

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.