Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dóró Alen

Csoportosan próbáltak meg áttörni a kerítésen illegális bevándorlók Röszkénél

2020-01-28
08:03
2020-01-29
09:52
Forrás
Pannon RTV
Két nagy csoportban próbáltak meg hajnalban áttörni migránsok a röszkei közúti határátkelőnél Magyarországra. A szolgálatban lévő fegyveres biztonsági őr több figyelmeztető lövést adott le.

A helyszínen stábunk is kint járt, Horgoson pedig azzal a migránscsoporttal is találkozott, akik résztvevői voltak a hajnali támadásnak, amelyről egyébként ők maguk videófelvételt is készítettek mobiltelefonjukkal.

Hajnali fél 6 környékén történt az az incidens, amikor a migránsok egy nagyobb csoportja áttört Magyarországra. Ledöntöttek egy vasrudat, illetve a drótkerítést lenyomva a betonelem fölött ugráltak át Magyarországra. Hogy ez konkrétan hány bevándorlónak sikerült, arról nincs pontos információnk.

Akik napközben ezt a határátkelőt szerették volna használni, nem sikerült nekik, ugyanis Horgos-Röszke közúti átkelő, vagyis a Horgos 2 egész nap zárva tart.

Stábunk meg is találta Horgos központjában azokat a migránsokat, akik hajnalban megrohamozták a magyar határkerítést. Az illegális bevándorlók egyike mobiltelefonján azt is megmutatta, hogyan nézett ki a hajnali támadás.

A felvételeken jól látszik, hogy mekkora migránscsoport gyűlt össze, akik a határ túloldalán álló magyar rendőröknek egyebek mellett azt kiabálták, tovább akarnak menni Németországba.

„Mi egyiptomiak vagyunk, mindegyikünk. A magyar rendőrség ma elkapott minket.” - mondta a csoport egyik tagja. Társa megerősítette kijelentését: „Mi Egyiptomból jöttünk. Magyarországra akarunk menni, majd pedig Ausztriába és Németországba. A rendőrség azonban nagy gondot jelent, a magyar hatóságok elkapnak és visszaküldenek Szerbiába.”

A migránsok azt is elárulták, hogy Bosznia-Hercegovinából érkeztek Horgosra. Ennek oka az volt, hogy Horvátországon keresztül sem tudtak továbbjutni Németország felé. A bevándorlók hozzátették, továbbra sem adják fel, céljuk mihamarabb az Európai Unió területére jutni.

A magyar hatóságok egyébként már napközben elkezdték megerősíteni a Horgos-Röszke közúti átkelő közvetlen közelében lévő határkerítést.

illegális bevándorló
Röszke
kerítés
határ
közúti átkelő

Most

14:30, Frissítve: 15:26

Marad az őszies idő

A napokban nem számíthatunk felmelegedésre. Szeles és esős napok elé nézünk. A hétvége hozhat melegfrontot akár 26 fokos csúcshőmérséklettel.
13:43, Frissítve: 14:09

Városiasodik a vadvilág

Egyre több nem háziasított állat él emberközelben - derül ki egy nemzetközi tudományos felmérés eredményéből.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.