Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Csütörtökön és pénteken lehet jelentkezni a szabadkai Kosztolányi gimnáziumba

2021.04.13
14:54
2021.04.13
17:56
Forrás
Pannon RTV
Április 15-én és 16-án lehet jelentkezni a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium felvételi vizsgájára. A szülők ezt papírformában vagy online tehetik meg.

Aki a papíralapú jelentkezést választja, az említett két napon reggel 8 és 16 óra között teheti meg személyesen, a gimnázium titkárságán. Online formában a mojasrednjaskola.gov.rs weboldalon kell kitölteni a jelentkezési űrlapot. A szabadkai gimnázium ehhez egy rövid kisfilm formájában nyújt segítséget magyar nyelven azon szülők számára, akik nem boldogulnának a kitöltéssel. A videó a tg.edu.rs oldalon érhető el.

Pannon RTV

Nagy Tibor, a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium igazgatóhelyettese: „Nagyon ajánlom, hogy a szülő először menjen fel az iskola honlapjára, és ott talál egy olyan címet, hogy "Jelentkezés a felvételi vizsgára". Erre rámegy, és gyakorlatilag ott egy pár perces kisfilmről van szó, ami leforgatja, hogy milyen űrlap jelenik meg a szülő előtt, neki hogy kell azt lépésről-lépésre kitölteni. Nyilakkal, magyar magyarázattal, aláhúzással magyarázzuk, segítjük a szülőt, hogy ezt pontosan töltse ki és jól elküldje. Ebben az a jó, hogy a szülő meg tudja ezt nézni kétszer-háromszor, akárhányszor akarja. Ezután kell, hogy felmenjen a minisztériumi oldalra, és az akkor már érthető magyarázat alapján ezt ki tudja tölteni.”

Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium
Szabadka
jelentkezés
Nagy Tibor

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.

Népszerű