Ugrás a tartalomra
pixabay

D-vitamin-túladagolás miatt kerültek kórházba csecsemők Magyarországon

2019.04.08
17:15
2019.04.08
17:32
Forrás
index.hu
A gond az volt, hogy a szülők félreértették a tájékoztatót, és napi 1 csepp helyett 1 pumpás cseppentőnyi adagot adtak gyereküknek. Ez akár 20-40-szeres adagot is jelenthet.

Az érintett készítményt az egyeseket megzavaró kiszerelésben már nem árulják, de sokaknál még lehet otthon belőle.

A D-vitamin túladagolása súlyos egészségügyi következményekkel jár, tünetei a rosszullét, hányás, rossz étvágy, hasfájás, székrekedés vagy hasmenés, gyakori vizelési inger. Vesekövet vagy veseleállást okozhat, miközben a csontokból kivonja a kalciumot, gyengítve azokat.

Az orvosi ajánlás szerint a szerbiai babáknak is adnak D-vitamint, az adagolásról a készítmények csomagolásáról tájékozódhatunk. A D-vitamin megfelelő mennyiségben nélkülözhetetlen a kisbabák csontjainak, majd fogainak fejlődéséhez és az immunrendszer megerősödéséhez. 

D-vitamin
túladagolás
csecsemő
Magyarország

Most

18:42, Frissítve: 18:48

Elhunyt Đorđe Marjanović

A 90 éves énekes a szerb média értesülései szerint a koronavírus szövődményeibe halt bele. Lélegeztetőgépre volt kötve, az orvosok több napja harcoltak az életéért, de nem sikerült megmenteniük.
16:27, Frissítve: 18:07

Ünnepelnek a tordaiak

A falu újratelepítésének a 245. évfordulója jegyében - de a járványhelyzet miatt, a megszokottnál szerényebben – ünnepelik Tordán a templombúcsút és a falunapot. A tavalyihoz képest idén már több vendég érkezett a hétvégén a bánáti faluba.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.