Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

2022.08.16
16:26
2022.08.16
17:37
Forrás
Pannon RTV
Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Kézműves foglalkozásokon és csoportos foglalkozásokon keresztül ismerkedtek meg Dániel próféta életével a gyerekek az idei református táborban Szabadkán.

Maráci Kinga, résztvevő: „Van egy király, aki álmodott valamit és van egy Dániel nevű ember, aki a barátaival érkezett egy helyre, ő egy bölcs és a király hívja, hogy fejtse ki az álmát. Dániel imádkozik, hogy Isten mondja meg, hogy mi az álma, mert a király azt mondta, hogy neki kell kitalálni.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Egyebek mellett új táncokat és énekeket is megtanultak a gyerekek, de a szabad programok és a játék sem marad ki napjukból.

Molnár Marcell, résztvevő: „Nekem, ami a legjobban tetszett az az volt, amikor azt játszottuk, hogy volt egy betörő, akinek ki kellett jutni a börtönből.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A tábor célja, hogy a szervezők közelebb hozzák a gyerekeket Istenhez és bepillantást nyerjenek a Bibliai eseményekbe is.

Harangozó Gyöngyi, szervező: „Az a célunk, hogy a gyerekek felé közvetítjük Isten szeretetét, bibliai történeteket dolgozunk fel, az idén Dániel történetét tanuljuk. Énekelünk a gyerekekkel, játszunk, kézimunkázunk.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Az elmúlt időszakban nagy veszteség érte a Szabadkai Református Egyház épületét, ugyanis tűz ütött ki a belterében és súlyos károk keletkeztek. A tábor ideje alatt Hollandiából érkeztek református önkéntesek, akik vállalták, hogy feljavítják a megkárosodott épület belsejét. Ettől függetlenül a tábor többi programját sem hagyták ki.

Rianne van Dam: „A saját egyházunktól érkeztünk ide egy csoporttal, hogy a helyi egyházat segítsük, Szabadkán. Keresztény csoportot szervezünk itt, illetve a gyerekek csoportját is, a csapatunk lány tagjai segítenek majd nekik és mindenféle elfoglaltságot szervezünk nekik, együtt szórakozunk majd. A fiúk pedig festenek majd és a konyhát építik. Sok munkásunk is van itt.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A tábor többi napjára, egészen péntekig megéri ellátogatni a gyerekeknek, ugyanis a hét közben is szabadon csatlakozhat, aki szeretne.

református
tábor
református egyház

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:36

Rotyogott a pörkölt Hertelendyfalván

Pörköltfőző versenyt rendeztek Hertelendyfalván a református templom felszentelésének ünnepén. Az imaház udvarában gyűltek össze az emberek. Tizenhárom bográcsban főtt a különböző, sajátos recept szerint készített pörkölt.
19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.