Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Deli Andor: Ideje volt felismerni a határvédelem szerepét!

2020-03-10
19:37
Forrás
Közlemény
A görög határhelyzet megmutatta, hogy hová fajulhatnak a dolgok, ha a politikusok a szőnyeg alá söprik a problémákat, ahogy tették ezt a migrációval és határvédelemmel kapcsolatban.

Ezt írja közleményében Deli Andor. „A migrációs helyzet a görög-török határon és az EU erre adott közös válasza” címmel zajlott ma vita az Európai Parlament plenáris ülésén Brüsszelben. A fideszes EP-képviselő hangsúlyozta: a magyar néppárti delegáció teljes mértékben kiáll a görög kormány határozott lépései mellett a határvédelem ügyében. Az európai vezetők nem akartak a helyzettel foglalkozni, ezért egy 2016-os egyezménnyel Törökországra bízták Európa kapuinak védelmét – emlékeztetett a néppárti képviselő. Deli Andor kiemelte: Magyarország kormánya volt az egyedüli, aki 2015-től kezdődően következetesen kiállt a határok védelme mellett, még annak árán is, hogy számtalan alaptalan kritika és durva támadás érte ezért. Üdvözlendő, hogy az európai vezetők végre felismerték a határvédelem és a biztonság megőrzésének fontosságát annak érdekében, hogy az oly sokat hangoztatott európai szabadságjogok, értékek és életmód fennmaradhasson. Jobb későn, mint soha! – hangsúlyozta a fideszes EP-képviselő írásbeli hozzászólásában. 

Deli Andor
migráns

Most

14:23, Frissítve: 14:45

Idén is elmarad a rekordtermés

Az enyhe tél és a száraz tavasz hatását már kezdik érezni az észak-bácskai mezőgazdasági termelők. Szerintük a vártnál ugyan szebben fejlődik a gabona, azonban rekordtermés nem várható idén sem.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.