Ugrás a tartalomra

Délutánig 15200-an vették fel az oltást Szerbiában

2021.01.20
17:35
2021.01.21
07:28
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia 300 oltóhelyén zajlik a tömeges immunizáció. Reggeltől délutánig 15.200 személyt oltottak be a koronavírus elleni vakcinával. Összesen már csaknem 47 ezer személy kapta meg a védőoltást országszerte.

Fantasztikus nap ez Szerbia számára, mondta az államfő. Különösen örül a Belgrádi Vásárról kapott jelentésnek, amely szerint az idősek rendkívül büszkék Szerbiára, a kidolgozott oltási rendszerre, hogy rövid ideig vártak, teát is kaptak, és hogy az orvosok és az egészségügyi személyzet a legjobb szolgáltatást nyújtották számukra.

Folytatjuk, és holnap megpróbáljuk megdönteni a rekordot, elérni azt, hogy harmincezer ember be legyen oltva - üzente Vučić.

A legfrissebb adatok szerint eddig több mint 390 ezer személy jelentkezett a koronavírus elleni védőoltásra. 

Azok, akik szeretnék beoltatni magukat, továbbra is jelentkezhetnek az e-Uprava oldalán, vagy hívhatják a 0800 222 334-es telefonszámot.

Aleksandar Vučić elnök kéri a lakosoktól, hogy minél előbb jelentkezzenek az oltásra, mert mint mondja, ez alapvető védelem.

Tanja Jovanović virológus és a válságstáb tagja kijelentette, hogy a tömeges immunizálás az egyetlen módja, hogy legyőzzük a járványt. Hozzátette, hogy a bejegyzett védőoltások biztonságosak, kiváló minőségűek és hatékonyak. 

A védőoltás az egyetlen lehetősége annak, hogy véget vessünk a járványnak - nyilatkozta a Szerbiai RTV-nek Milanko Šekler. A virológus hozzátette, fontos, hogy a lakosok tömegesen jelentkezzenek a vakcinációra. Hozzátette, általánosságban nem lehet megmondani, hogy melyik oltást válasszuk, az a cél, hogy a lehető legtöbb ember be legyen oltva minél rövidebb idő alatt. Šekler kiemelte, ha a tömegek beoltása egy évig is eltart, addigra fennáll a veszélye annak, hogy újra elkezdenek fertőzni azok, akik már nem immunisak. 

Felvette a vakcinát Branko Ružić oktatási miniszter és a tanügyi dolgozók első csoportja is - jelenti a szerb közmédia. Ők a kínai Sinopharm vakcinával lettek beoltva, a belgrádi vásárcsarnokban. Ez számít egyébként a legnagyobb oltópontnak a szerb fővárosban.

Ružić kiemelte, nagy nap ez a koronavírus elleni küzdelemben. Mint mondta, a társadalom egyik legérzékenyebb rétegének számítanak az oktatásban dolgozók, ezért is olyan fontos, hogy közülük minél többen felvegyék a vakcinát. A tárcavezetőnek egyelőre nincsenek pontos adatai arról, hogy hány tanügyi dolgozó regisztrált már az oltásra, de szerinte ez a szám már meghaladta a 15 ezret.

Szerbia
tömeges oltás
vakcina

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.