Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Délutánig 15200-an vették fel az oltást Szerbiában

2021-01-20
17:35
2021-01-21
07:28
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia 300 oltóhelyén zajlik a tömeges immunizáció. Reggeltől délutánig 15.200 személyt oltottak be a koronavírus elleni vakcinával. Összesen már csaknem 47 ezer személy kapta meg a védőoltást országszerte.

Fantasztikus nap ez Szerbia számára, mondta az államfő. Különösen örül a Belgrádi Vásárról kapott jelentésnek, amely szerint az idősek rendkívül büszkék Szerbiára, a kidolgozott oltási rendszerre, hogy rövid ideig vártak, teát is kaptak, és hogy az orvosok és az egészségügyi személyzet a legjobb szolgáltatást nyújtották számukra.

Folytatjuk, és holnap megpróbáljuk megdönteni a rekordot, elérni azt, hogy harmincezer ember be legyen oltva - üzente Vučić.

Tanjug/Piroschka van de Wouw/Pool via AP

A legfrissebb adatok szerint eddig több mint 390 ezer személy jelentkezett a koronavírus elleni védőoltásra. 

Azok, akik szeretnék beoltatni magukat, továbbra is jelentkezhetnek az e-Uprava oldalán, vagy hívhatják a 0800 222 334-es telefonszámot.

Aleksandar Vučić elnök kéri a lakosoktól, hogy minél előbb jelentkezzenek az oltásra, mert mint mondja, ez alapvető védelem.

Tanja Jovanović virológus és a válságstáb tagja kijelentette, hogy a tömeges immunizálás az egyetlen módja, hogy legyőzzük a járványt. Hozzátette, hogy a bejegyzett védőoltások biztonságosak, kiváló minőségűek és hatékonyak. 

TANJUG/SAVA RADOVANOVIC/bs

A védőoltás az egyetlen lehetősége annak, hogy véget vessünk a járványnak - nyilatkozta a Szerbiai RTV-nek Milanko Šekler. A virológus hozzátette, fontos, hogy a lakosok tömegesen jelentkezzenek a vakcinációra. Hozzátette, általánosságban nem lehet megmondani, hogy melyik oltást válasszuk, az a cél, hogy a lehető legtöbb ember be legyen oltva minél rövidebb idő alatt. Šekler kiemelte, ha a tömegek beoltása egy évig is eltart, addigra fennáll a veszélye annak, hogy újra elkezdenek fertőzni azok, akik már nem immunisak. 

TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Felvette a vakcinát Branko Ružić oktatási miniszter és a tanügyi dolgozók első csoportja is - jelenti a szerb közmédia. Ők a kínai Sinopharm vakcinával lettek beoltva, a belgrádi vásárcsarnokban. Ez számít egyébként a legnagyobb oltópontnak a szerb fővárosban.

Ružić kiemelte, nagy nap ez a koronavírus elleni küzdelemben. Mint mondta, a társadalom egyik legérzékenyebb rétegének számítanak az oktatásban dolgozók, ezért is olyan fontos, hogy közülük minél többen felvegyék a vakcinát. A tárcavezetőnek egyelőre nincsenek pontos adatai arról, hogy hány tanügyi dolgozó regisztrált már az oltásra, de szerinte ez a szám már meghaladta a 15 ezret.

Szerbia
tömeges oltás
vakcina

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.