Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Đerlek: Az idén véget ér a járvány

2022.01.05
10:04
Forrás
Szerbiai RTV
A koronavírus elleni védőoltás negyedik adagjáról folynak az egyeztetések, mondta Mirsad Đerlek.

Az egészségügyi államtitkár kifejtette, a negyedik adagra amiatt lehet szükség, mert az oltások hatékonysága az új törzsek megjelenésével csökken. Hozzátette, szerinte 2022-ben véget ér a koronavírus-járvány. Jelen pillanatban az Immunizációs Bizottság, amely a virológia, immunológia, epidemiológia legkiválóbb szakembereiből áll, mérlegeli a negyedik oltás lehetőségét. Mivel minden új vírustörzs csökkenti az oltások hatékonyságát, emlékeztető oltásokra van szükség. Fontos kiemelni, hogy a meglévő vakcinák továbbra is jól reagálnak az új törzsekre, ezért arra kell biztatnunk az embereket, hogy oltassák be magukat - mondta Đerlek. 

Mirsad Đerlek
koronavírus elleni védőoltás
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzés
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-helyzet
koronavírus-járvány

Most

14:12

Kevesebb a migráns Horgoson

Rendszeresen begyűjtik Észak-Bácskában a határ menti övezetben megbúvó migránsokat, ők azonban visszaszivárognak. A települések központját elkerülik, napközben most nem is igazán mozognak, mert elkezdődött a harmincnapos muszlim böjt, a ramadán.
14:02

Faültetési akciót tartottak Palicson

Mintegy 300 facsemetével gazdagodott a palicsi természeti park. A magas vízszint miatt egyes fajták elkezdtek korhadni, aminek következtében csökkent a fafajták sokszínűsége a parkban. Ezen szeretne javítani a Palics-Ludas Közvállat az ültetéssel.
13:30, Frissítve: 13:38

Uniós csúcs Brüsszelben

Ma kezdődött a kétnapos uniós csúcs Brüsszelben. A tárgyalások fő témái közé tartozik az Ukrajnának nyújtott fegyverkezési és pénzügyi támogatás, a migráció, az uniós gazdasági versenyképesség.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.