Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Đerlek kötelezővé tenné az oltást az egészségügyben és az oktatásban

2021.08.22
07:15
Forrás
Tanjug, Magyar Szó
A megtartott fesztiválok jó példaként szolgálhatnak, azok miatt ugyanis nem terjedt el a koronavírus a lakosság körében - mondta az egészségügyi államtitkár.

Kötelezővé kell tenni a koronavírus elleni oltás felvételét az egészségügyben és az oktatásban dolgozók számára - jelentette ki Mirsad Đerlek. A szerb egészségügyi államtitkár hozzátette, hogy a köztársasági válságstábnak komolyan el kell gondolkodnia, hogy az egészségügyben és az oktatásban dolgozók hogyan fognak belépni az intézményekbe.

Pannon RTV

Kitért arra is, hogy az Exit és más fesztiválok jó példaként szolgáltak, mert az intézkedéseknek köszönhetően nem növekedett meg a fertőzöttek száma. Đerlek nem ért egyet azokkal a kijelentésekkel, miszerint ez büntetés lenne az oltatlanok számára, ha az emberek felmutatják az oltási igazolást, vagy a koronavírusból való felépülést igazoló okmányt, illetve a negatív antigén tesztet.

Mirsad Ðerlek
oltás
koronavírus
vakcina
egészségügy
oktatás
fesztivál

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű